Loopbaanadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Loopbaanadviseur?

Een loopbaanadviseur is iemand die zich gespecialiseerd heeft in het helpen van mensen op carrièregebied. Denk bijvoorbeeld aan scholieren, studenten of aan werknemers die verder willen met hun carrière. Daarnaast kan een loopbaanadviseur mensen adviseren die te maken hebben met bepaalde onzekerheden binnen hun loopbaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan twijfels over mogelijke opleidingen, die nuttig kunnen zijn voor de verdere carrière. De meeste mensen die werkzaam zijn lopen vroeg of laat tegen bepaalde vragen aan, die niet altijd even makkelijk te beantwoorden zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen zoals ben ik gelukkig, ben ik toe aan verandering en hoe kom ik hogerop binnen de organisatie. Deze vragen zijn over het algemeen heel persoonlijk en het antwoord kan dan ook per persoon verschillen, omdat iedere situatie anders is. Het is de loopbaanadviseur die kan helpen met het beantwoorden van deze vragen. Een loopbaanadviseur kan op diverse manieren helpen, zoals door het voeren van coachingsgesprekken of door het uitvoeren van een psychologisch onderzoek. Het beroep loopbaanadviseur heeft dan ook raakvlakken met het beroep psycholoog. Er zijn veel verschillende soorten loopbaanadviseurs te vinden, die allemaal hun eigen manier van werken hebben. Het is daarom belangrijk om eerst samen een goed gesprek te houden en te bekijken of er een juiste klik is. De daadwerkelijke loopbaanbegeleiding kan op verschillende plekken uitgevoerd worden, zoals op het werk of bij iemand thuis. Dit is geheel afhankelijk van waar iemand zich het prettigst voelt en het gemakkelijkst praat. Loopbaanadviseurs kunnen ook ingeschakeld worden door werkgevers, bijvoorbeeld omdat ze hun personeel willen helpen met hun verdere ontwikkeling. Het is voor bedrijven erg belangrijk dat hun personeel zich prettig voelt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Loopbaanadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Loopbaanadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Loopbaanadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Loopbaanadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Loopbaanadviseur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Loopbaanadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Loopbaanadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl