Adviseur P&O

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Adviseur P&O ?

Een P&O adviseur adviseert en ondersteunt de directie, managers en medewerkers van de organisatie op het gebied van personeel en organisatie. De P&O adviseur stelt het personeelsbeleid op, verzamelt informatie en onderhandelt over arbeidsvoorwaarden met het personeel, de managers en de directie. Vaak biedt de P&O adviseur ook een luisterend oor en bemiddelt hij of zij bij mogelijke conflicten en/of problemen tussen managers en medewerkers. Welke taken een P&O adviseur precies uitvoert kan per organisatie verschillen. Daarnaast is het denkbaar dat een P&O adviseur gespecialiseerd is in een bepaald onderwerp. Het beroep P&O adviseur moet gezien worden als een vertrouwensfunctie binnen de organisatie, omdat de P&O adviseur vaak te maken krijgt met gevoelige informatie zoals het salaris, arbeidsvoorwaarden en de persoonlijk situatie van medewerkers. Een andere benaming voor een P&O adviseur kan ook zijn beleidsmedewerker, met betrekking tot alle onderwerpen die met personeel en de organisatie aangaan. Het is niet zo dat een P&O adviseur automatisch ook een HRM adviseur hoeft te zijn, omdat een P&O adviseur zich alleen zal richten op personeelsbeleid en personeelszaken. Een HRM adviseur is een manager die zich richt op het managen van personeelsbeleid en het aansturen van de P&O adviseurs. Deze scheidslijn is in de praktijk wel heel dun, omdat een P&O adviseur ook een HRM adviseur kan zijn. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn en kan per organisatie verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Adviseur P&O

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Adviseur P&O

Welke opleiding is nodig om Adviseur P&O te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Adviseur P&O ? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Adviseur P&O

Wat is het salaris en tarief van een Adviseur P&O ? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Adviseur P&O in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Adviseur P&O zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl