Adviseur P&O

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Adviseur P&O ?

Een adviseur P&O adviseert en ondersteunt de directie, managers en medewerkers van de organisatie op het gebied van personeel en organisatie. De adviseur P&O stelt het personeelsbeleid op, verzamelt informatie en onderhandelt over arbeidsvoorwaarden met het personeel, de managers en de directie. Vaak biedt de adviseur P&O ook een luisterend oor en bemiddelt hij of zij bij mogelijke conflicten en/of problemen tussen managers en medewerkers. Welke taken een adviseur P&O precies uitvoert kan per organisatie verschillen. Daarnaast is het denkbaar dat een adviseur P&O gespecialiseerd is in een bepaald onderwerp. Het beroep adviseur P&O moet gezien worden als een vertrouwensfunctie binnen de organisatie, omdat de adviseur P&O vaak te maken krijgt met gevoelige informatie zoals het salaris, arbeidsvoorwaarden en de persoonlijk situatie van medewerkers. Een andere benaming voor een adviseur P&O kan ook zijn beleidsmedewerker, met betrekking tot alle onderwerpen die met personeel en de organisatie aangaan. Het is niet zo dat een adviseur P&O automatisch ook een HRM-adviseur hoeft te zijn, omdat een adviseur P&O zich alleen zal richten op personeelsbeleid en personeelszaken. Een HRM-adviseur is een manager die zich richt op het managen van personeelsbeleid en het aansturen van de adviseur P&O. Deze scheidslijn is in de praktijk wel heel dun, omdat een adviseur P&O ook een HRM-adviseur kan zijn. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn en kan per organisatie verschillen. Over het algemeen kan een adviseur P&O ook aangemerkt worden als interne organisatieadviseur, die op een brede manier verantwoordelijk is voor het ondersteunen van de directie, managers en de verschillende medewerkers binnen de organisatie. Daarnaast kan een adviseur P&O gezien worden als een soort toezichthouder, die zal waken over wet- en regelgeving, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en de algemene gezondheid van het personeel.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Adviseur P&O

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Adviseur P&O

Welke opleiding is nodig om Adviseur P&O te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Adviseur P&O ? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Adviseur P&O

Wat is het salaris en tarief van een Adviseur P&O ? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Adviseur P&O in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Adviseur P&O zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Adviseur P&O

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Adviseur P&O bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl