Opleiding tot Adviseur P&O

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo Human Resource Management
VooropleidingDirectiesecretaresse (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding Human Resource Management

De Hbo-opleiding Human Resource Management heeft alles met personeel en organisaties te maken. Het is de aangewezen Hbo-opleiding voor studenten die een passende opleiding zoeken gericht op personeel, arbeid en organisaties. Vroeger noemde men deze opleiding ook wel de personeel en arbeid. Door het volgen van deze opleiding zal je een allround HRM-functionaris worden en kan je voor uiteenlopende soorten kleine of grote bedrijven komen te werken. De Hbo-opleiding Human Resource Management heeft raakvlakken met arbeid- en organisatiepsychologie en bedrijfskunde. Het eerste studiejaar van deze opleiding is vrij algemeen, en leert je het vakgebied van HRM op een brede manier kennen. Je krijgt vakken als Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Recruitment, Communicatie, Recht, HRM, HR analytics, Psychologie en Engels. Vanaf het tweede studiejaar zal de hoofdfase van de opleiding beginnen, die een verdere verbreding kent qua leerstof en verdiept ingaat op de eerdere leerstof. De meeste mensen die de opleiding Human Resource Management volgen willen uiteindelijk HR-manager worden.

Tijdens de hoofdfase van de opleiding zal de focus liggen op de samenhang van organisaties, structuur, cultuur, sociaal beleid en de uitvoering van deze verschillende onderwerpen. Tijdens de hoofdfase van de opleiding krijg je vakken zoals arbeidsrecht, bedrijfseconomie, organisatiekunde, ethiek, communicatie, personeelsmanagement en werving & selectie. Bovendien zul je tijdens de hoofdfase binnen deze opleiding een minor moeten kiezen. Een minor moet gezien worden als een specialistenopleiding binnen de opleiding, die voor een belangrijk deel je toekomst zal bepalen. De Hbo-opleiding Human Resource Management kent bijvoorbeeld de minor Strategisch HRM, de minor Beleidsontwikkeling in Organisaties en de minor Human Talent Development. Het laatste jaar van deze opleiding staat natuurlijk in het teken van het afstuderen, waarbij je zult moeten laten zien wat je tijdens de opleiding allemaal geleerd hebt. De afstudeerfase van deze opleiding zal ongeveer zes maanden bedragen.

Opleidingsduur en niveau Human Resource Management

De Hbo-opleiding Human Resource Management zal over het algemeen minimaal vier jaar in beslag nemen. De Hbo-opleiding Human Resource Management is een redelijk zware Hbo-opleiding te noemen, die zeker bij je zal moeten passen om deze succesvol af te kunnen ronden. Zelfstandigheid en doorzettingsvermogen zijn zeker belangrijk binnen deze Hbo-opleiding.

Vervolgopleidingen Human Resource Management

Na de Hbo-opleiding Human Resource Management is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is ook mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding Human Resource Management

Over het algemeen zal je minimaal over een Mbo-diploma niveau vier moeten bezitten of een havo- of vwo-diploma, voordat je toegelaten zal worden tot de Hbo-opleiding Human Resource Management. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in de meeste gevallen mogelijk om een speciale toelatingstoets af te leggen, om te bekijken of je alsnog toegelaten kan worden tot de opleiding. Een passende vooropleiding voor de opleiding op Mbo-niveau kan de Mbo-opleiding directiesecretaresse/managementassistent zijn op niveau vier.

Mijnzzp.nl