Opleiding tot Kredietadviseur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo-niveau Bedrijfseconomie
VooropleidingAssistent Accountant (Mbo 4)
VooropleidingBedrijfsadministrateur (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding Bedrijfseconomie

De Hbo-opleiding Bedrijfseconomie geeft een goede en brede basis voor mensen die binnen de financiële sector en zakelijke dienstverlening willen werken. In het eerste en tweede jaar van de Hbo-opleiding Bedrijfseconomie krijg je financiële vakken, zoals bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, belastingrecht, risicomanagement en financieel advies particulieren. Daarnaast volg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels en onderzoeksvaardigheden. Gedurende deze opleiding zal er ook uitgebreid aandacht zijn voor managementvaardigheden en communicatieve vaardigheden, omdat deze tegenwoordig belangrijk zijn. In het derde leerjaar is het de bedoeling dat studenten stage gaan lopen, die meestal vijf weken in beslag neemt. Het laatste jaar van de opleiding sluit je af met een afstudeeropdracht. Je lost dan een concreet vraagstuk op bij een bedrijf of instelling, waarmee je helpt om een organisatieverbetering te realiseren. Met de afgeronde Hbo-opleiding Bedrijfseconomie kan je voor uiteenlopende soorten bedrijven komen te werken, zoals accountantskantoren, banken, administratiekantoren of beleggingsinstellingen. Denk dan aan functies op het gebied van financieel-economisch beheer, administratie en administratieve organisatie, automatisering, planning en budgettering, investeringsselectie, kredietverlening en belegging. Een andere geschikte opleiding kan de Hbo-opleiding Financial Services Management zijn, die veel raakvlakken heeft met de Hbo-opleiding Bedrijfseconomie.

Opleidingsduur en niveau Bedrijfseconomie

De voltijds Hbo-opleiding Bedrijfseconomie zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen. De Hbo-opleiding Bedrijfseconomie is een redelijk pittige opleiding te noemen. De Hbo-opleiding Bedrijfseconomie is een populaire opleiding, mede doordat de opleiding zo breed te noemen is en goede carrièremogelijkheden biedt. De meeste studenten vinden na hun opleiding binnen enkele maanden werk.

Vervolgopleidingen Bedrijfseconomie

Na de Hbo-opleiding Bedrijfseconomie is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding Bedrijfseconomie

De meeste scholen verwachten minimaal een Mbo-diploma niveau vier of een havo- of vwo-diploma voordat je toegelaten zal worden tot de Hbo-opleiding Bedrijfseconomie. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen of diploma's is het in de meeste gevallen mogelijk om een toelatingsexamen af te leggen.

Mijnzzp.nl