Recruiter

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Avatar van Team Mijnzzp

Een recruiter is een persoon die gespecialiseerd is in recruitment. Recruitment heeft betrekking op het werven van personeel, het screenen van personeel, het testen van personeel en het selecteren van geschikte kandidaten voor een bepaalde functie. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een recruiter dan ook het beste omschrijven als een specialist in het vinden van geschikte kandidaten voor een bepaalde functie. Over het algemeen zal een recruiter zoeken naar geschikte kandidaten voor de hogere functies binnen het bedrijfsleven. Als recruiter zal je zeker niet alleen intern zoeken naar geschikte kandidaten maar juist ook extern kandidaten werven. Wanneer een recruiter intern personeel zoekt binnen zijn of haar eigen organisatie spreek men ook wel van een corporate recruiter. Wanneer er gezocht wordt naar extern personeel kan het voorkomen dat een organisatie ervoor kiest om een recruitment bureau in te schakelen, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Een recruiter zal zich over het algemeen niet snel bezig houden met het selecteren van kandidaten voor de lagere functies, omdat deze functies doorgaans snel in te vullen zijn voor bedrijven.

Een recruiter zoekt dus naar interne kandidaten en/of naar externe kandidaten voor een bepaalde functie. Het is de recruiter die precies weet wat voor persoon de organisatie zoekt en waar ze precies aan moeten volden. Binnen het recruitment proces zal de recruiter de meest geschikte kandidaten selecteren en deze screenen en ook testen. Het testen van mogelijk kandidaten heeft doorgaans betrekking op een psychologisch onderzoek. Dit soort onderzoeken noemt men ook wel psychologisch assessment. Binnen dit onderzoek worden interviews afgenomen en krijgt de kandidaat diverse vragen. Na het assessment worden de resultaten afgezet tegenover de functie-eisen om de beste kandidaat te selecteren.

Waarom een recruitment bureau inschakelen

Redelijk veel organisaties maken gebruik van een recruitment bureau omdat het vinden van geschikte kandidaten lastig kan zijn. Recruiters die werkzaam zijn binnen een recruitment bureau weten over het algemeen sneller en geschiktere kandidaten te vinden omdat ze over een groot netwerk beschikken. Daarnaast kan het vinden van geschikte kandidaten veel werk zijn, afhankelijk van de functie-eisen.

Recruiter of Headhunter

Het beroep recruiter heeft raakvlakken met het beroep headhunter maar kent ook verschillen, omdat een headhunter doorgaans niet werkzaam is voor een bepaalde organisatie. Daarnaast is het zo dat een headhunter zelf actief mogelijke kandidaten zal benaderen voor een specifieke functie. Een headhunter zoekt over het algemeen naar mensen voor moeilijk in te vullen vacatures. Een headhunter en recruiter kunnen beide net afgestudeerde studenten in sommige gevallen ook een traineeship aanbieden.

Recruiters aan het woord:

Opleidingen tot recruiter

Wie een carrière als  recruiter ambieert kan het beste de Hbo-opleiding Human Resource Management (HRM) volgen van ongeveer vier jaar. Human Resource Management (HRM) is een vakgebied dat gericht is op arbeid- en organisatiepsychologie en bedrijfskunde. Tijdens de opleiding zal er veel aandacht besteedt worden aan onder meer toegepaste organisatiepsychologie en interculturele vaardigheden. Tijdens de opleiding zal er ook zeker stage gelopen worden in het bedrijfsleven.

Bedrijven waar een recruiter werkzaam kan zijn

Als recruiter kan je voor zeer veel uiteenlopende soorten bedrijven of overheden werkzaam zijn. Het zijn echter doorgaans wel de grotere bedrijven die een recruiter in dienst hebben. Bij kleinere bedrijven is er meestal geen aparte recruiter in dienst. 

Competenties recruiter

De belangrijkste competentie als recruiter is toch wel je mensenkennis zodat je steeds met de meest geschikte kandidaten aan komt zetten voor het bedrijf. Je communicatieve vaardigheden als recruiter moeten goed zijn omdat je steeds met verschillende mensen te maken zal krijgen. Maar ook het kunnen netwerken is binnen dit beroep niet geheel onbelangrijk omdat door het netwerken zeker nieuwe toppers gevonden kunnen worden.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als recruiter

Het arbeidsmarktperspectief als specifiek recruiter zal niet heel groot zijn ondanks dat heel veel bedrijven een afdeling human resource hebben. De meeste bedrijven hebben diverse functies samengevoegd en een aparte recruiter komt lang niet overal voor. Er zijn geen specifieke doorgroeimogelijkheden als recruiter. Wel kan het verkrijgen van een leidinggevende functie binnen de human resource gezien worden als doorgroeien.

Arbeidsvoorwaarden en salaris recruiter

Er zijn geen specifieke arbeidsvoorwaarden aan te geven voor het beroep recruiter omdat je bij zeer veel uiteenlopende soorten bedrijven werkzaam kan zijn in verschillende functies. Een Hbo opgeleide recruiter zal doorgaans een salaris verdienen tussen de 2200 en 3500 euro bruto per maand afhankelijk van leeftijd, opleidingen en specifieke verantwoordelijkheden binnen de organisatie.

Mijnzzp.nl