Recruiter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Recruiter?

Een recruiter is een bemiddelaar die zich gespecialiseerd heeft in recruitment. Recruitment heeft betrekking op het werven van personeel, het screenen van personeel, het testen van personeel en het selecteren van geschikte kandidaten voor een bepaalde functie. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een recruiter dan ook het beste omschrijven als het vinden van geschikte kandidaten voor een bepaalde functie. Over het algemeen zal een recruiter zoeken naar geschikte kandidaten voor de hogere functies binnen het bedrijfsleven. Als recruiter zal je niet alleen intern zoeken naar geschikte kandidaten, maar juist ook extern kandidaten werven. Als een recruiter intern personeel zoekt binnen zijn of haar eigen organisatie spreekt men ook wel van een corporate recruiter. Als er gezocht wordt naar extern personeel kan het voorkomen dat een organisatie er voor kiest om een recruitment bureau in te schakelen, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Een recruiter zal zich over het algemeen niet snel bezig houden met het selecteren van kandidaten voor de lagere functies, omdat deze functies over het algemeen makkelijk in te vullen zijn door bedrijven. Een recruiter zoekt dus naar interne kandidaten of naar externe kandidaten voor een bepaalde functie. Het is de recruiter, die precies weet wat voor persoon de organisatie zoekt en waar ze precies aan moeten voldoen. Binnen het recruitment proces zal de recruiter de meest geschikte kandidaten selecteren en deze screenen en testen. Het testen van mogelijke kandidaten heeft doorgaans betrekking op een psychologisch onderzoek. Dit soort onderzoeken noemt men ook wel psychologisch assessment. Binnen dit onderzoek worden interviews afgenomen en krijgt de kandidaat diverse vragen. Na het assessment worden de resultaten afgezet tegenover de functie-eisen om de beste kandidaat te kunnen selecteren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Recruiter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Recruiter

Wat is het salaris en tarief van een Recruiter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Recruiter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Recruiter zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Recruiter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Recruiter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl