Bemiddelingsmedewerker

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Avatar van Team Mijnzzp

Een bemiddelingsmedewerker is een schakel tussen bedrijven die vraag en aanbod combineren. In dit geval gaat het veelal om zelfstandig ondernemers, zoals zzp-ers of freelancers. Er zijn veel zelfstandigen in diverse branches te vinden, die zich verhuren op uurbasis aan andere bedrijven die tijdelijk een zelfstandig ondernemer nodig hebben. Een bemiddelingsbureau heeft vaak een groot netwerk van opdrachtgevers en zelfstandigen en bemiddelt tussen deze twee partijen.

De honorering van een bemiddelingsbureau komt veelal voort uit een vergoeding van de zzp-er of freelancer. Deze vergoeding kan per bemiddelingsbureau verschillen maar komt vaak neer op een vergoeding per gewerkt uur of op basis van een vast bedrag per deal of per maand. Er zijn erg veel verschillende manieren van werken tussen bemiddelingsbureaus. Zo zijn er bemiddelingsbureaus die alleen maar vraag en aanbod samen brengen maar zijn er ook bemiddelingsbureau die veel meer ondersteuning bieden aan de zelfstandig ondernemers, zoals telefonische bereikbaarheid voor vragen, administratieve hulp, collectieve verzekeringen en bijvoorbeeld juridische bijstand bieden wanneer dit nodig is.

Helaas is er nogal een willekeur aan bemiddelingsbureaus en uitzendbureaus te vinden omdat iedereen zomaar een eigen uitzendorganisatie kan starten. Dat deze niet allemaal even goede bedoelingen hebben en soms net zo snel komen als weer gaan komt maar al te vaak voor. Sommige malafide uitzendorganisaties stoppen er zelf mee of moeten gedwongen te stoppen door een faillissement. Het snel geld verdienen of zich verrijken met een bemiddelingsbureau of uitzendbureau is voor sommige mensen dan ook erg verleidelijk. Wat ook voor de zzp-er of freelancer problemen kan opleveren omdat ze wellicht de facturen niet voldaan krijgen.

Wie via een bemiddelingsbureau of uitzendbureau gaat werken doet er verstandig aan om eerst te onderzoek of het een organisatie betreft met goede bedoelingen. Vaak is een simpele zoekopdracht op het internet al voldoende om hier achter te komen. Er gaan steeds meer stemmen op om een keurmerk of certificering in te voeren voor de uitzendbranche omdat de problemen best groot te noemen zijn.

Wie wel als zelfstandige via een bemiddelingsbureau of uitzendbureau gaat werken voor een opdrachtgever moet er rekening mee houden dat er vaak een deel van het uurtarief naar de bemiddelaar gaat zolang een opdracht duurt. Dit geeft soms nogal een naar gevoel, mede doordat het uurtarief vaak al scherp is door de grote concurrentie in sommige branches. Toch zullen veel zelfstandigen niet om dit soort bureaus heen kunnen, omdat grote opdrachtgevers hun opdrachten alleen via dit soort bureaus kwijt willen en deze de screening doen voor de opdrachtgever. Aan de andere kant is het een groot voordeel als men eenmaal zaken doet met een goede bemiddelaar. Er is dan vaak gegarandeerd werk voor de zelfstandige bij diverse opdrachtgevers omdat men elkaar inmiddels kent.

Wie zich dus wil gaan verhuren via een tussenpersoon of uitzendbureau doet er goed aan ervaringen van andere zelfstandigen te checken, om teleurstelling te voorkomen. Er zijn veel goede bemiddelingsbureaus te vinden, maar helaas ook slechte. Omdat er veel misstanden zijn met bemiddelingsbureaus, probeert de overheid ze hard aan te pakken en te sluiten. Vaak gaan de misstanden ver, zoals het niet afdragen van belastingen, fraude met huisvesting en zelfs soms slavenarbeid. Dit soort bedrijven maken de markt voor eerlijke bemiddelingsbureaus en de mensen die daar voor werken kapot.

Omdat er steeds meer mensen hier komen werken, zoals uit Polen, Bulgarije en Roemenië, groeien de bemiddelingsbureaus de laatste jaren hard. De bemiddelingsbureaus spelen hier handig op in en proberen de mensen te plaatsen bij bedrijven. De meeste mensen uit het Oostblok doen in Nederland simpel werk, waar hier moeilijk mensen voor te vinden zijn. Zoals bijvoorbeeld inpakwerk in pakhuizen, fruit plukken, schoonmaakwerk en in de bouw.

Dubbele groeicijfers voor uitzendorganisatie:

Film over een uitzendorganisatie:

Opleidingen tot bemiddelingsmedewerker

Wie als bemiddelingsmedewerker wil gaan werken kan uit diverse opleidingsmogelijkheden kiezen, die qua opleidingsniveau kunnen verschillen, zoals een opleiding tot secretaresse of personeelszaken medewerker. Maar ook een Hbo-studie Human Resource Management kan een prima richting zijn om als bemiddelingsmedewerker aan het werk te kunnen. Er zijn veel soorten uitzendbureaus, bemiddelingsbureaus en detacheringsbureaus te vinden waar je als bemiddelingsmedewerker kan komen te werken. Wel kan de functie per organisatie verschillen qua opleidingseis en verantwoordelijkheden.

Bedrijven waar een bemiddelingsmedewerker werkzaam kan zijn

Als bemiddelingsmedewerker werk je doorgaans voor uitzendbureaus, bemiddelingsbureaus, detacheringsbureaus of een arbeidsbureau. Ook als zelfstandig ondernemer komt dit beroep redelijk veel voor in verschillende vormen, zoals een headhunter of met je eigen bemiddelingsbureau. Zie ook het beroep recruiter voor meer informatie.

Competenties bemiddelingsmedewerker

De competenties van dit beroep kunnen verschillen qua functie of opleidingsniveau, maar over het algemeen kunnen we stellen dat je klantvriendelijk moet zijn en over goede communicatieve vaardigheden moet beschikken. Daarnaast kan het netwerken binnen dit beroep erg belangrijk zijn, omdat je werknemers en werkgevers samen zal moeten brengen. Vooral het zoeken van bedrijven die personeel willen afnemen via de organisatie kan nogal eens veel netwerken betekenen. Als laatste moet je natuurlijk ook een administratie kunnen opzetten en beheren.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als bemiddelingsmedewerker

Over het algemeen kunnen we stellen dat de arbeidsmarktperspectief voor een bemiddelingsmedewerker goed is, omdat er natuurlijk steeds veel mensen op zoek zijn naar werk. Vooral met de marktverandering van de laatste jaren, waarin er steeds meer freelancers en zzp-ers bij komen groeit de vraag naar bemiddelingsbureaus. Er zijn dan ook veel bemiddelingsbureaus te vinden, die verschillende doelgroepen bedienen. De doorgroeimogelijkheden als bemiddelingsmedewerker moeten gezien worden in het verkrijgen van een leidinggevende functie binnen de organisatie, of het starten van je eigen bemiddelingsbureau.

Arbeidsvoorwaarden en salaris bemiddelingsmedewerker

Er zijn geen specifieke arbeidsvoorwaarde aan te geven voor dit beroep, omdat je bij verschillende organisaties kan werken. Een bemiddelingsmedewerker in loondienst zal doorgaans een salaris verdienen tussen de 1700 en 2500 euro bruto per maand, afhankelijk van leeftijd, opleidingen en verantwoordelijkheden. Een zelfstandig werkende bemiddelingsmedewerker met zijn eigen bedrijf kan doorgaans meer verdienen, maar dan zijn de inkomsten wel sterk afhankelijk van het aantal werknemers die je succesvol kunt koppelen aan een werkgever. Door de grote concurrentie in de uitzendbranche kan het lastig zijn om een succesvolle uitzendorganisatie op te zetten.