Bemiddelingsmedewerker

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Avatar van Team Mijnzzp

Een bemiddelingsmedewerker is een schakel tussen mensen en bedrijven die werk zoeken of die juist personeel zoeken als het om bedrijven gaat. Een bemiddelingsmedewerker speelt een belangrijke rol tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Als bemiddelingsmedewerker ben je over het algemeen werkzaam voor een uitzendorganisatie, zoals een uitzendbureau of arbeidsbureau. Een bemiddelingsbureau beschikt meestal over een groot netwerk van mogelijke opdrachtgevers en werkzoekenden. Als bemiddelingsmedewerker bemiddel je tussen werkzoekenden en bedrijven. Over het algemeen voert een bemiddelingsmedewerker ook andere werkzaamheden uit, zoals het aanbieden van mogelijke opleidingen aan mensen in combinatie met een mogelijke nieuwe baan. Daarnaast kan het beroep bemiddelingsmedewerker betrekking hebben op verschillende soorten uitzendorganisaties en/of arbeidsbureaus. Het is denkbaar dat bepaalde bedrijven zich richten op bepaalde branches of groepen mensen. De werkzaamheden hebben wel altijd met de arbeidsmarkt te maken.

Als bemiddelingsmedewerker ben je een arbeidsmarktspecialist op het gebied van arbeidsbemiddeling, wat ook betrekking kan hebben op mogelijke opleidingen waardoor de arbeidskansen vergroot worden van werkzoekenden. Dit heeft vooral betrekking op mensen die niet beschikken over een opleiding, of op mensen die niet beschikken over voldoende opleidingen, waardoor de arbeidskansen minimaal zijn. Daarnaast kan een bemiddelingsmedewerker betrekking hebben op mensen die re-integreren op de arbeidsmarkt.

Het beroep bemiddelingsmedewerker hoeft overigens niet alleen betrekking te hebben op laagopgeleide mensen. Een bemiddelingsmedewerker kan ook juist op zoek zijn naar hoogopgeleide mensen, afhankelijk van waar hij of zij precies werkzaam is. In dit geval spreekt men ook wel eens van een headhunter, die ook gezien kan worden als een bemiddelingsmedewerker. Als een bemiddelingsmedewerker werkzaam is voor een vaste organisatie noemt men een  bemiddelingsmedewerker ook wel eens een recruiter. Deze vakspecialisten voeren eigenlijk dezelfde werkzaamheden uit als een bemiddelingsmedewerker, maar dan op een ander niveau.

Uitzendbureau

Uitzendbureaus komen binnen Nederland op veel verschillende manieren voor, ondanks dat ze allemaal ongeveer de zelfde diensten aanbieden, namelijk het bemiddelen tussen vraag en aanbod bij mogelijke vacatures. Er bestaan gecombineerde uitzendbureaus die personeel zoeken voor alle branches en er bestaan uitzendbureaus die zich juist richten op bepaalde branches. Denk bijvoorbeeld aan een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in bouwvakkers of aan een uitzendbureau dat juist op zoek is naar schoonmakers. De diensten die uitzendbureaus aanbieden hebben niet alleen betrekking op arbeidsbemiddeling maar ook op financiële afhandeling, zoals de loonadministratie.

Een uitzendbureau kan voor veel mensen uitkomst bieden bij het vinden van werk, omdat de meeste uitzendbureaus over een groot netwerk beschikken van bedrijven waarmee ze regelmatig werken. De meeste uitzendbureaus weten precies wat voor vakmensen bepaalde bedrijven zoeken, waardoor de kans op werk of een vaste baan aanzienlijk vergroot kan worden voor werkzoekende.

Dubbele groeicijfers voor uitzendorganisatie:

Film over een uitzendorganisatie:

Opleidingen tot bemiddelingsmedewerker

Wie als bemiddelingsmedewerker wil gaan werken kan uit diverse opleidingsmogelijkheden kiezen, die qua opleidingsniveau kunnen verschillen, zoals een opleiding tot secretaresse of personeelszaken medewerker. Maar ook een Hbo-studie Human Resource Management kan een prima richting zijn om als bemiddelingsmedewerker aan het werk te kunnen. Er zijn veel soorten uitzendbureaus, bemiddelingsbureaus en detacheringsbureaus te vinden waar je als bemiddelingsmedewerker kan komen te werken. Wel kan de functie per organisatie verschillen qua opleidingseis en verantwoordelijkheden.

Bedrijven waar een bemiddelingsmedewerker werkzaam kan zijn

Als bemiddelingsmedewerker werk je doorgaans voor uitzendbureaus, bemiddelingsbureaus, detacheringsbureaus of een arbeidsbureau. Ook als zelfstandig ondernemer komt dit beroep redelijk veel voor in verschillende vormen, zoals een headhunter of met je eigen bemiddelingsbureau. Zie ook het beroep recruiter voor meer informatie.

Competenties bemiddelingsmedewerker

De competenties van dit beroep kunnen verschillen qua functie of opleidingsniveau, maar over het algemeen kunnen we stellen dat je klantvriendelijk moet zijn en over goede communicatieve vaardigheden moet beschikken. Daarnaast kan het netwerken binnen dit beroep erg belangrijk zijn, omdat je werknemers en werkgevers samen zal moeten brengen. Vooral het zoeken van bedrijven die personeel willen afnemen via de organisatie kan nogal eens veel netwerken betekenen. Als laatste moet je natuurlijk ook een administratie kunnen opzetten en beheren.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als bemiddelingsmedewerker

Over het algemeen kunnen we stellen dat de arbeidsmarktperspectief voor een bemiddelingsmedewerker goed is, omdat er natuurlijk steeds veel mensen op zoek zijn naar werk. Vooral met de marktverandering van de laatste jaren, waarin er steeds meer freelancers en zzp-ers bij komen groeit de vraag naar bemiddelingsbureaus. Er zijn dan ook veel bemiddelingsbureaus te vinden, die verschillende doelgroepen bedienen. De doorgroeimogelijkheden als bemiddelingsmedewerker moeten gezien worden in het verkrijgen van een leidinggevende functie binnen de organisatie, of het starten van je eigen bemiddelingsbureau.

Arbeidsvoorwaarden en salaris bemiddelingsmedewerker

Er zijn geen specifieke arbeidsvoorwaarde aan te geven voor dit beroep, omdat je bij verschillende organisaties kan werken. Een bemiddelingsmedewerker in loondienst zal doorgaans een salaris verdienen tussen de 1700 en 2500 euro bruto per maand, afhankelijk van leeftijd, opleidingen en verantwoordelijkheden. Een zelfstandig werkende bemiddelingsmedewerker met zijn eigen bedrijf kan doorgaans meer verdienen, maar dan zijn de inkomsten wel sterk afhankelijk van het aantal werknemers die je succesvol kunt koppelen aan een werkgever. Door de grote concurrentie in de uitzendbranche kan het lastig zijn om een succesvolle uitzendorganisatie op te zetten.

Mijnzzp.nl