Headhunter

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Avatar van Team Mijnzzp

Een headhunter is gespecialiseerd in het vinden en benaderen van hoogopgeleid personeel, met het doel ze over te halen om voor een bepaalde organisatie te gaan werken. Overigens hoeft het niet te gaan om hoogopgeleid personeel, het kan ook gaan om mensen die over een unieke vaardigheid of kennis beschikken. Een headhunter is dus een soort van bemiddelingsmedewerker die zoekt naar specifiek personeel dat niet zomaar te vinden is op de arbeidsmarkt. Het beroep headhunter is binnen het bedrijfsleven niet even geliefd bij iedereen, omdat headhunters het doel hebben om personeel voor een andere organisatie te laten werken. Een headhunter werkt meestal gericht in opdracht van een bepaalde organisatie om uniek talent te benaderen, met als doel ze binnen te halen bij de opdrachtgever van de headhunter. Een headhunter zal mogelijk personeel niet zomaar benaderen omdat een van de belangrijkste taken van een headhunter is het doen van vooronderzoek.

Hoe een headhunter precies werkt is geheel afhankelijk van de opdracht van de headhunter. Zo kan het zijn dat de headhunter specifiek een bepaald persoon zal moeten benaderen om deze over te halen, of kan het zijn dat de headhunter naar de meest geschikte kandidaat zal moeten zoeken. In alle gevallen zal het gaan om personen die over unieke vaardigheden of kennis beschikken die niet zomaar te vinden zijn binnen de arbeidsmarkt. Een headhunter zal dan ook niet werkzaam zijn voor een uitzendorganisatie of een arbeidsbureau, omdat uitzendbureaus en arbeidsbureaus over het algemeen bemiddelen tussen werkgevers en werkzoekenden voor reguliere functies, waarvoor voldoende personeel te vinden is.

Werken als headhunter

Het werken als headhunter zal niet voor iedereen geschikt zijn, omdat het beroep headhunter om specifieke kennis en vaardigheden vraagt. Een headhunter kan werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer of is werkzaam voor een headhuntersbureau. Over het algemeen kunnen we stellen dat een headhunter zelf ook hoogopgeleid moet zijn en communicatief gezien sterk onderlegd moet zijn. Daarnaast is het als headhunter belangrijk dat je over een groot netwerk beschikt, omdat netwerken juist binnen dit beroep zo belangrijk is.

Headhunter benaderen

Mensen binnen de arbeidsmarkt kunnen zelf ook een headhunter benaderen als deze toe zijn aan veranderingen. Wel is het belangrijk om een headhunter te zoeken die past bij de branche waarbinnen je werkzaam bent, omdat er verschillende soorten headhunters bestaan. Het is overigens niet zo dat een headhunter in alle gevallen meteen een geschikte werkgever ter beschikking zal hebben, omdat een headhunter meestal in opdracht werkt van een werkgever. Wel kan het zelf benaderen van een headhunter een balletje doen rollen.

Het is niet verstandig om zomaar diverse headhunters te benaderen, omdat een headhunter geen recruiter of bemiddelingsmedewerker is. Een headhunter werkt in de meeste gevallen juist in de omgekeerde volgorde. Het is de headhunter die zoekt naar geschikt personeel in opdracht van een bepaalde organisatie. Dat een headhunter iemand zal benaderen hoeft overigens niet te betekenen dat er garantie is op een baan, omdat een headhunter ook meerdere geschikte kandidaten kan benaderen.

Headhunter:

Opleidingen tot headhunter

Voor het beroep headhunter bestaan geen specifieke opleidingsmogelijkheden via reguliere scholen. Wie als headhunter wil gaan werken kan kiezen uit verschillende opleidingsmogelijkheden, zoals de Hbo-opleiding Bedrijfskunde of de Hbo-opleiding Human Resources Management. Daarnaast zijn er voldoende externe opleidingsmogelijkheden beschikbaar, zoals de opleiding business development voor hoger opgeleiden. Binnen dit beroep is het belangrijk dat je voldoende ervaring hebt opgedaan op het gebied van commercie en management consultancy.

Bedrijven waar een headhunter werkzaam kan zijn

Er zijn relatief veel zelfstandig ondernemers te vinden onder de headhunters. Het beroep komt ook wel in loondienst voor, maar niet heel veel. Een gewone medewerker van een uitzendbureau, bemiddelingsbureau of recruiter is zeker geen headhunter.

Competenties headhunter

Als headhunter moet je een echte ondernemer zijn om je werkzaamheden op een goede manier uit te kunnen voeren. Het netwerken moet daarom als headhunter in je bloed zitten. Maar ook doorzettingsvermogen, lef en het nooit opgeven zijn belangrijke competenties als headhunter. Verder is het belangrijk dat je je er van bewust bent dat de belangen groot kunnen zijn, en je dus altijd integer te werk zal gaan.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als headhunter

Het verkrijgen van werk als headhunter is zeker mogelijk, mits je de juiste opleiding en ervaring binnen het bedrijfsleven hebt opgedaan. Het is niet zo dat er standaard veel vacatures te vinden zijn voor dit beroep, en al helemaal niet voor het topsegment. Doorgroeimogelijkheden als headhunter zijn er niet echt, omdat het beroep daar te specifiek voor is. Wel kan het opbouwen van een goede naam, zodat je grotere en belangrijkere opdrachten krijgt, natuurlijk gezien worden als doorgroeien.

Arbeidsvoorwaarden en salaris headhunter

Omdat wij er vanuit gaan dat je in de meeste gevallen werkzaam zal zijn als zelfstandig ondernemer bepaal je natuurlijk zelf je arbeidsvoorwaarden. Het salaris als headhunter zal zeer variabel zijn, omdat je doorgaans betaald krijgt wanneer je een opdracht succesvol hebt afgerond. Maar over het algemeen zal een goede headhunter minimaal 100.000 euro bruto per jaar verdienen. Maar dit kan natuurlijk in een slecht of goed jaar stukken minder of veel meer zijn.

Mijnzzp.nl