Headhunter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Headhunter?

Een headhunter is een recruiter die zich richt op werknemers die beschikken over unieke vaardigheden of kennis. In de meeste gevallen betreft dit werknemers die beschikken over managementervaring. Daarnaast is er meestal sprake van hoge posities binnen het bedrijfsleven. Een headhunter is dus gespecialiseerd in het vinden en benaderen van hoogopgeleid personeel, met het doel ze over te halen om voor een bepaalde organisatie te gaan werken. Een headhunter is een soort van bemiddelingsmedewerker, die zoekt naar specifieke werknemers die niet zomaar vindbaar zijn binnen de arbeidsmarkt. Een headhunter werkt meestal gericht in opdracht van een bepaalde organisatie om uniek talent te benaderen, met als doel ze binnen te halen bij de opdrachtgever van de headhunter. Een headhunter zal werknemers niet zomaar benaderen, omdat een van de belangrijkste taken van een headhunter is het doen van vooronderzoek. Een headhunter kan niet gezien worden als gewone recruiter of als intercedent, omdat een headhunter alleen zoekt naar specifieke personen, die lastig te vinden zijn binnen de arbeidsmarkt. Een headhunter zal werken volgens strikte regels, om de beste kandidaat te vinden voor een mogelijke vacature. Hoe een headhunter precies werkt, is geheel afhankelijk van de opdracht van de headhunter. Zo kan het zijn dat de headhunter specifiek een bepaald persoon zal benaderen om deze over te halen, of kan het zijn dat de headhunter naar de meest geschikte kandidaat moet zoeken. In alle gevallen zal het gaan om personen, die over unieke vaardigheden of kennis beschikken en die niet zomaar te vinden zijn op de arbeidsmarkt. Een headhunter zal dan ook niet werkzaam zijn voor een uitzendorganisatie of een arbeidsbureau, omdat uitzendbureaus en arbeidsbureaus over het algemeen bemiddelen tussen werkgevers en werkzoekenden voor gewone functies, waarvoor voldoende personeel te vinden is.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Headhunter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Headhunter

Wat is het salaris en tarief van een Headhunter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Headhunter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Headhunter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Headhunter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl