Change manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Change manager?

Een change manager is verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van veranderingen binnen een organisatie. Dit kunnen geplande veranderingen betreffen, maar ook spontane veranderingen binnen de organisatie. Als change manager ben je verantwoordelijk voor verandermanagement. Verandermanagement kan betrekking hebben op uiteenlopende zaken die organisaties aangaan zoals cultuurveranderingen, het samengaan van afdelingen, het klantgerichter werken, kostenreducties of bijvoorbeeld verbeterprogramma's die doorgevoerd moeten worden. Als organisaties met complexe veranderingen te maken krijgen kan er dus voor gekozen worden om een change manager in te schakelen die dit proces kan begeleiden. Veranderingen binnen organisaties moeten beheersbaar doorgevoerd worden, wat in sommige gevallen behoorlijk lastig kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan twee afdelingen die samengevoegd gaan worden waardoor bedrijfsprocessen zullen veranderen. Het is aan de change manager om dit proces te analyseren en alle belangrijke punten die mogelijk problemen kunnen veroorzaken op te lossen, zodat er een soepele overgang zal zijn. Binnen verandermanagement draait alles om het oplossen van problemen en zaken die niet goed gaan. Een andere benaming voor change manager kan ook zijn verandermanager. De werkzaamheden van een change manager vragen over het algemeen om veel ervaring en kennis, omdat verandermanagement behoorlijk ingrijpend en complex is. Het is dus niet zo dat alle managers zomaar aangemerkt kunnen worden als change manager. Verandermanagement heeft in het algemeen betrekking op het veranderen van structuren of de werkwijze van een organisatie. Omdat verandermanagement om specifieke deskundigheid vraagt, is het denkbaar dat een change manager ook werkzaam is als interim-manager of als consultant.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Change manager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Change manager

Wat is het salaris en tarief van een Change manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Change manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Change manager zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Change manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Change manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl