Consultant

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Consultant?

Een consultant is een adviseur die zijn of haar kennis deelt met de organisatie waarvoor hij of zij werkzaam is. Als consultant kan je werkzaam zijn op verschillende niveaus in alle denkbare branches. Wat een consultant precies uitvoert qua werkzaamheden kan verschillen per opdracht en consultancy bureau. Over het algemeen zal een consultant ingeschakeld worden om bepaalde problemen op te lossen binnen een organisatie. Een belangrijke voorwaarden om aangemerkt te kunnen worden als consultant is dat de consultant een expert is binnen zijn of haar vakgebied en op een professionele manier advies geeft aan organisaties om moeilijke vraagstukken op te kunnen lossen. Van een consultant mag dan ook verwacht worden dat deze beschikt over expertise, die binnen de betreffende organisatie ontbreekt. Als een consultant op managementniveau werkzaam is, spreekt men ook wel van een managementconsultant. Een consultant werkt voor een consultancy bureau en wordt gedetacheerd bij een extern bedrijf namens het consultancybureau waarvoor deze werkzaam is. Het verschil tussen een consultant en een freelancer of zzp-er is dat de consultant in loondienst werkzaam is. Consultancy komt in het kort neer op het geven van deskundig advies binnen een bepaald gebied. Het is dus niet zomaar aan te geven wat een consultant precies doet, omdat dit per branche en specialisatie kan verschillen. Zo bestaan er consultants op het gebied van belastingadviezen, verzekeringsadviezen, juridische adviezen en bijvoorbeeld op het gebied van organisatieadviezen. Het beroep consultant betekent letterlijk adviseur, dat betrekking kan hebben op alles. Over het algemeen heeft een consultant wel een hogere opleiding genoten, zoals een hbo-opleiding of een universitaire opleiding. De eisen en verwachtingen met betrekking tot de diensten van een consultant door het bedrijfsleven zijn meestal hoog.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Consultant

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Consultant

Wat is het salaris en tarief van een Consultant? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Consultant in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Consultant zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Consultant

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Consultant bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl