Docent scheikunde

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Docent scheikunde?

Een docent scheikunde geeft scheikundeles aan leerlingen of studenten. Afhankelijk van de bevoegdheid als docent scheikunde kan dit het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs zijn, het voortgezet onderwijs, het hoger en middelbaar beroepsonderwijs of betreft het bijvoorbeeld de volwasseneneducatie. Als docent scheikunde geef je les in scheikunde door het opstellen van opdrachten en werkstukken inclusief de bijbehorende theorie. Scheikunde is een wetenschap die voor iedereen erg belangrijk is omdat scheikunde het mogelijk maakt om verschillende stoffen te verbinden, zodat er bijvoorbeeld nieuwe medicijnen gemaakt kunnen worden. Scheikunde is dan ook gericht op chemisch onderzoek en de ontwikkeling van scheikundige producten. Scheikunde staat sterk in verband met natuurkunde en biologie, maar ze moeten wel als aparte wetenschappen gezien worden. Als docent scheikunde is het je taak om leerlingen en/of studenten scheikunde te onderwijzen, wat betrekking kan hebben op verschillende niveaus. Als docent scheikunde is het niet alleen belangrijk dat je over goede didactische vaardigheden beschikt omdat je als docent scheikunde ook een gedreven chemicus zal moeten zijn, die leerlingen of studenten op een passende manier weet te enthousiasmeren voor scheikunde. Dit zal ook inhouden dat een docent scheikunde passende lessen verzorgt die passen bij de soort leerlingen.

Lees verder...

Opleiding tot Docent scheikunde

Welke opleiding is nodig om Docent scheikunde te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent scheikunde? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent scheikunde

Wat is het salaris en tarief van een Docent scheikunde? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent scheikunde in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl