Universitair docent

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Universitair docent?

Een universitair docent is iemand die colleges geeft aan een universiteit en opgeleid is op academisch niveau. Vroeger werd een universitair docent ook wel een wetenschappelijk medewerker genoemd. Universitaire docenten zijn docenten die les geven op een universiteit en die eveneens officieel bevoegd zijn voor het afnemen van examens. Bovendien ben je als universitair docent zowel inhoudelijk als organisatorisch betrokken bij het doen van onderzoek en het onderwijs binnen de afdeling waar jij als universitair docent werkzaam bent. Het komt dan ook regelmatig voor dat er wetenschappelijke artikelen worden gepubliceerd door universitaire docenten. Als universitair docent ben je vaak werkzaam onder supervisie van een universitair hoofddocent en een hoogleraar binnen de afdeling van de universiteit waar je werkzaam bent. Een afdeling binnen de universiteit wordt ook wel een faculteit genoemd. Ook is het mogelijk dat een universitair docent taken met betrekking tot patiëntenzorg of het beheren van laboratoria op zich neemt. Dit komt bijvoorbeeld voor bij universitair docenten die werkzaam zijn binnen de faculteit geneeskunde of de faculteit gezondheidswetenschappen. Ook wordt er vaak van een universitair docent verwacht dat hij of zij zich mengt in maatschappelijke discussies en leiding geeft aan commissies of werkgroepen binnen het vakgebied waarin de docent werkzaam is. Het is aannemelijk dat niet zomaar iedereen universitair docent kan worden. Dit omdat het worden van een universitair docent niet makkelijk is. Universitaire docenten hebben een belangrijke rol binnen onze maatschappij. Zij spelen namelijk een belangrijke rol in het geven van onderwijs aan studenten en het uitvoeren van onderzoek voor de wetenschap.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Universitair docent

Wat is het salaris en tarief van een Universitair docent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Universitair docent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Universitair docent

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Universitair docent bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl