Docent economie

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Docent economie?

Een docent economie geeft economieles aan leerlingen en studenten. Economie is een belangrijk woord voor iedereen, omdat iedereen met economie te maken heeft. Economie kan het beste ruim gezien worden als het zich bezighouden met het bestuderen van de mens met betrekking tot de handel die deze voert om zijn behoeften te bevredigen. Economie is een wetenschap die zich bezighoudt met de menselijke behoeftebevrediging. Economie heeft niet alleen betrekking op geld maar op alles wat met economie te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan de productie van goederen, aan de consumptie van goederen, aan de schaarste van goederen en diensten en de invloed hiervan op mensen en aan de gevoelsmatige economie. Economie is dus niet heel duidelijk uit te drukken in een woord of zin omdat economie heel breed gezien moeten worden. Economie heeft te maken met vraag en aanbod van producten en diensten, echter is dit maar een klein onderdeel met betrekking tot de economie. Het is de docent economie die leerlingen alles zal leren over de internationale economie, marktmechanisme, import en export, marketing en het ondernemen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een docent economie het beste omschrijven als het voorbereiden van economielessen en het geven van economielessen aan leerlingen of studenten. De inhoudelijke lessen met betrekking tot economieles kunnen wel verschillen per soort school en het opleidingsniveau.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Docent economie

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Docent economie

Welke opleiding is nodig om Docent economie te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent economie? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent economie

Wat is het salaris en tarief van een Docent economie? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent economie in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl