Docent economie

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Docent economie?

Een docent economie geeft economieles aan leerlingen of studenten, afhankelijk van de soort school waarvoor de docent economie werkzaam is. Economieles kan in het kort het beste omschreven worden als het bestuderen van de mens en de handel die de mens voert om zijn behoeften te bevredigen. Economie is dan ook een wetenschap die zich bezighoudt met de menselijke behoeftebevrediging. Economie heeft niet alleen betrekking op geld maar op alles wat daarmee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan de productie van goederen, aan de consumptie van goederen, aan de schaarste van goederen en diensten en de invloed hiervan op mensen. Daarnaast heeft economie betrekking op de gevoelsmatige economie. Economie is dus niet uit te drukken in een woord of zin, omdat economie breed gezien moeten worden. Economie heeft te maken met vraag en aanbod van producten en diensten, echter is dit maar een klein onderdeel van de economie. Het is de docent economie die leerlingen alles zal leren over de internationale economie, marktmechanisme, import en export, marketing en het ondernemen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een docent economie het beste omschrijven als het voorbereiden van economielessen en het geven van economielessen aan leerlingen of studenten. Economie is belangrijk voor iedereen, omdat iedereen met economie te maken heeft. Zoals eerder omschreven kan een docent economie met verschillende leerlingen of studenten te maken hebben. Binnen het hoger onderwijs kan een docent economie bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor het geven van bedrijfseconomie. Bedrijfseconomie heeft betrekking op het economisch functioneren van bedrijven. In dat geval heb je als docent economie te maken met studenten die bijvoorbeeld accountant, marketeer, econoom of financieel manager willen worden na hun studie. Bedrijfseconomie gaat verder dan alleen het geven van algemene economielessen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Docent economie

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Docent economie

Welke opleiding is nodig om Docent economie te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent economie? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent economie

Wat is het salaris en tarief van een Docent economie? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent economie in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Docent economie

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Docent economie bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl