Docent wiskunde

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Docent wiskunde?

Een docent wiskunde geeft wiskundeles aan leerlingen of studenten en dit kan betrekking hebben op verschillende niveaus van onderwijs. Wiskunde is een formele wetenschap waarvan de gebruikelijke definitie is: het bestuderen van patronen en structuren. Wiskundeles is belangrijk, omdat de meeste mensen iedere dag met wiskunde te maken hebben. De meeste mensen die wiskunde toepassen doen dit door middel van reeds bewezen stellingen. Een reeds bewezen stelling is bijvoorbeeld de stelling van Pythagoras om een afstand te kunnen bepalen. Er bestaan ook berekeningen die zo complex zijn dat ze alleen uitgevoerd kunnen worden door het gebruiken van een zogenaamde super computer met veel rekenkracht. Binnen Nederland maakt het vak wiskunde een vast onderdeel uit van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Binnen het basisonderwijs heeft wiskunde echter meer betrekking op rekenen dan op wiskunde.

Lees verder...

Opleiding tot Docent wiskunde

Welke opleiding is nodig om Docent wiskunde te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent wiskunde? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent wiskunde

Wat is het salaris en tarief van een Docent wiskunde? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent wiskunde in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl