Docent wiskunde

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Docent wiskunde?

Een docent wiskunde is verantwoordelijk voor het geven van wiskundeles aan leerlingen of studenten. Het beroep docent wiskunde kan betrekking hebben op verschillende niveaus, waardoor een docent wiskunde met verschillende leerlingen of studenten te maken krijgt, afhankelijk van de soort school waarbinnen hij of zij werkzaam is. Wiskunde is een formele wetenschap waarvan de gebruikelijke definitie is: het bestuderen van patronen en structuren. Wiskundeles is belangrijk, omdat de meeste mensen iedere dag met wiskunde te maken hebben. Wiskunde heeft betrekking op het toepassen van bewezen stellingen, zoals de stelling van Pythagoras om een afstand te kunnen bepalen. Binnen Nederland maakt het vak wiskunde een vast onderdeel uit van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Binnen het basisonderwijs heeft wiskunde, echter meer betrekking op rekenen dan op wiskunde. Het is de verantwoordelijkheid van een docent wiskunde om leerlingen op een goede manier kennis te laten maken met wiskunde. Als docent wiskunde is het niet alleen belangrijk dat je beschikt over goede didactische vaardigheden, omdat passie en energie ook aan te merken zijn als belangrijke competenties. Zoals eerder omschreven is wiskunde in het dagelijks leven belangrijk voor iedereen, omdat iedereen te maken heeft met rekenen en wiskunde. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een docent wiskunde het beste omschrijven als het bijbrengen van rekenvaardigheden aan leerlingen. Dat kunnen elementaire rekenvaardigheden zijn, zoals vermenigvuldigen, delen, optellen, aftrekken, worteltrekken, machtsverheffen en breuken. Ook kan het gaan om meer complexe wiskundige zaken, zoals het oplossen van vergelijkingen, het integreren en differentiëren, goniometrie of kansrekening. Daarnaast kan een docent wiskunde verantwoordelijk zijn voor het bijbrengen van toegepaste wiskunde, als we spreken over academische studenten aan een universiteit.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Docent wiskunde

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Docent wiskunde

Welke opleiding is nodig om Docent wiskunde te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent wiskunde? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent wiskunde

Wat is het salaris en tarief van een Docent wiskunde? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent wiskunde in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Docent wiskunde

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Docent wiskunde bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl