Docent wiskunde

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Docent wiskunde?

Een docent wiskunde is een vakman of vakvrouw die wiskundeles geeft aan leerlingen of studenten. Het beroep docent wiskunde kan betrekking hebben op verschillende niveaus, waardoor een docent wiskunde ook met verschillende leerlingen of studenten te maken kan krijgen afhankelijk van de soort school waarbinnen hij of zij werkzaam is. Wiskunde is een formele wetenschap waarvan de gebruikelijke definitie is: het bestuderen van patronen en structuren. Wiskundeles is belangrijk, omdat de meeste mensen iedere dag met wiskunde te maken hebben. Wiskunde heeft betrekking op het toepassen van bewezen stellingen, zoals de stelling van Pythagoras om een afstand te kunnen bepalen. Binnen Nederland maakt het vak wiskunde een vast onderdeel uit van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Binnen het basisonderwijs heeft wiskunde echter meer betrekking op rekenen dan op wiskunde. Het is de verantwoordelijkheid van een docent wiskunde om leerlingen op een goede manier kennis te laten maken met wiskunde. Als docent wiskunde is het niet alleen belangrijk dat je beschikt over goede didactische vaardigheden, omdat passie en energie als docent wiskunde ook aan te merken zijn als belangrijke woorden. Zoals eerder omschreven is wiskunde in het dagelijkse leven voor iedereen belangrijk omdat eigenlijk iedereen wel te maken heeft met rekenen en wiskunde.

Lees verder...

Opleiding tot Docent wiskunde

Welke opleiding is nodig om Docent wiskunde te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent wiskunde? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent wiskunde

Wat is het salaris en tarief van een Docent wiskunde? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent wiskunde in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl