Dramadocent

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Dramadocent?

Een dramadocent geeft onderwijs in dramalessen, zoals theater maken en toneelspelen. Er is sprake van een beroep met een specialisatie in de begeleiding van personen die zich met drama bezighouden. Een dramadocent leert anderen hoe het schrijven van een voorstelling tot stand komt en hoe de uitvoering dient te zijn. Het opvoeren van theaterstukken vormt eveneens onderdeel van de lessen die een dramadocent geeft. De voorstellingen zijn op allerlei gebieden te ontwikkelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een dramadocent opleidt voor werk in het onderwijs of in de filmbranche net als voor theatergezelschappen. Een dramadocent heeft de bevoegdheid om in het onderwijs te werken. Daarbij zijn er verschillende onderwijsniveaus te onderscheiden. Een dramadocent heeft bijvoorbeeld de optie om in het primair onderwijs les te geven. Het is ook mogelijk dat een docent drama aan het hoger onderwijs dramalessen verzorgt. Het lesgeven in dramalessen is een primaire taak van een dramadocent, maar het beroep is wel breder te trekken. Een dramadocent hoeft zich wat dat betreft niet te beperken tot alleen lesgeven in het onderwijs. Er zijn meer werkvelden om actief het beroep uit te voeren. Er is wat dat betreft dan ook vaak sprake van een combinatie van functies voor een dramadocent. Bijvoorbeeld door het lesgeven te combineren met een functie als theatermaker. Of door als begeleider op te treden van dramaprojecten. Overigens zijn er ook wel andere benamingen van toepassing op het beroep en de functie van dramadocent. Het komt ook veel voor dat er sprake is van het gebruikmaken van de term theaterdocent. Een andere benaming voor het beroep van dramadocent is in dit geval dan docent theater.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Dramadocent

Wat is het salaris en tarief van een Dramadocent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dramadocent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Dramadocent

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Dramadocent bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl