Procesmanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Procesmanager?

Een procesmanager is een tijdelijke of fulltime manager die verantwoordelijk is voor het ontwerpen, uitwerken en beheersen van organisatieprocessen. De belangrijkste taak als procesmanager is dan ook het aansturen en begeleiden van organisatieprocessen, met als doel dit succesvol af te ronden. Om organisatieprocessen succesvol af te kunnen ronden zal de procesmanager het proces dagelijks begeleiden en monitoren. Ook het regelmatig overleggen met andere managers of de directie behoort tot de werkzaamheden van de procesmanager. Als procesmanager is het belangrijk om medewerkers te motiveren en vastgestelde doelstellingen te halen. Deze doelstellingen worden over het algemeen uitgebreid besproken met de directie, en moeten dan steeds gecontroleerd worden door de procesmanager. De belangrijkste taak van een procesmanager is het op een goede manier implementeren van veranderingen binnen de organisatie. Omdat het veranderen van bestaande processen in sommige gevallen grote gevolgen kan hebben op draaiende processen is het belangrijk dat dit soepel verloopt. Denk bijvoorbeeld aan computersystemen, die niet mogen uitvallen door procesveranderingen, of aan productielijnen, die niet mogen uitvallen. De werkzaamheden van een procesmanager kunnen ook gezien worden als de werkzaamheden van een kwaliteitsmanager, echter is een procesmanager alleen verantwoordelijk voor de kwaliteit van organisatieprocessen. Een kwaliteitsmanager is over het algemeen verantwoordelijk voor procesmanagement en verandermanagement. De werkzaamheden van een procesmanager maken dus wel onderdeel uit van kwaliteitsmanagement. Het is de procesmanager, die verantwoordelijk is voor het begeleiden van organisatieprocessen. Omdat organisatieprocessen complex kunnen zijn maakt een procesmanager in veel gevallen gebruik van scrum.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Procesmanager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Procesmanager

Wat is het salaris en tarief van een Procesmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Procesmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Procesmanager zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Procesmanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Procesmanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl