Accountmanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Accountmanager?

Een accountmanager is een relatiemanager die het bedrijf vertegenwoordigt waar hij of zij voor werkzaam is. Deze vertegenwoordiging heeft betrekking op de onderlinge relatie tussen bedrijven en/of heeft betrekking op de relatie tussen het bedrijf en individuen. Het is de accountmanager die de relatie met andere bedrijven en/of individuen monitort en onderhoudt, zodat ze klant blijven van het bedrijf waar de accountmanager werkzaam is. Daarnaast behoort het uitbouwen van de relatie tot het takenpakket van een accountmanager. Het beroep accountmanager komt tegenwoordig op verschillende manieren voor en kent ook wel de benaming klantenmanager, relatiemanager of de benaming relatiebeheerder. Het beroep accountmanager is een beroep met veel verantwoordelijkheden, omdat relatiemanagement voor bedrijven erg belangrijk is. Het resultaatgericht werken speelt binnen het beroep accountmanager een grote rol. Het beroep accountmanager moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat accountmanagers binnen alle denkbare branches voorkomen op verschillende manieren. Relatiemanagement is voor bijna alle bedrijven, organisaties en instellingen belangrijk. Afhankelijk van de specifieke werkzaamheden en verantwoordelijkheid als accountmanager zal een accountmanager minimaal over een passende Mbo-opleiding moeten beschikken. Het beroep accountmanager komt ook voor op Hbo-niveau. Zoals eerder omschreven kan het beroep accountmanager ook voorkomen onder andere benamingen. In het algemeen zal een accountmanager over een commerciële instelling moeten beschikken, ondanks dat een accountmanager niet aangemerkt kan worden als vertegenwoordiger. Een accountmanager is juist verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van bestaande relaties. In de praktijk is het denkbaar dat een accountmanager ook werkzaam kan zijn als vertegenwoordiger.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Accountmanager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Accountmanager

Wat is het salaris en tarief van een Accountmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Accountmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Accountmanager zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Accountmanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Accountmanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl