Afdelingsmanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Afdelingsmanager?

Een afdelingsmanager is verantwoordelijk voor het aansturen van een bepaalde afdeling binnen een organisatie. De verschillende medewerkers die werkzaam zijn binnen de afdeling vallen onder de verantwoordelijkheid van de afdelingsmanager. Een afdelingsmanager is dus een manager en moet beschikken over managementvaardigheden. De belangrijkste werkzaamheden van een afdelingsmanager zijn het dagelijks aansturen van de afdeling en het doorvoeren van het beleid van de betreffende organisatie. Daarnaast is een afdelingsmanager het aanspreekpunt voor alle verschillende medewerkers binnen de afdeling en voor de directie. Ook het houden van functioneringsgesprekken valt over het algemeen onder de verantwoordelijkheid van de afdelingsmanager. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een afdelingsmanager het beste omschrijven als het coördineren van alle werkzaamheden binnen de afdeling en het controleren van alle werkzaamheden. Een afdelingsmanager is meestal zelf ook werkzaam op de afdeling, waardoor de lijnen tussen de verschillende medewerkers en de afdelingsmanager kort zijn. Het beroep afdelingsmanager heeft meestal betrekking op operationeel management of middenmanagement. Het beroep komt in de praktijk op veel verschillende manieren voor, omdat veel organisaties te maken hebben met verschillende afdelingen. Het beroep moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat afdelingsmanagers over verschillende verantwoordelijkheden kunnen beschikken. De specifieke verantwoordelijkheden van een afdelingsmanager verschillen over het algemeen per managementniveau. Daarnaast kan een afdelingsmanager te maken hebben met enkele medewerkers of juist te maken hebben met veel medewerkers. Afhankelijk van de organisatie kunnen er ook andere benamingen toegepast worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Afdelingsmanager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Afdelingsmanager

Wat is het salaris en tarief van een Afdelingsmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Afdelingsmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Afdelingsmanager zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Afdelingsmanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Afdelingsmanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl