Kennismanager

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Avatar van Team Mijnzzp

Een kennismanager is verantwoordelijk voor kennisoverdracht binnen bedrijven en organisaties. Omdat regels en wetten kunnen veranderen en om de concurrenten voor te kunnen blijven is het voor de meeste bedrijven en organisaties erg belangrijk dat bepaalde informatie centraal te vinden is binnen de organisatie. Door het centraal verzamelen van kennis kan er snel geschakeld worden als iemand binnen de organisatie behoefte heeft aan bepaalde informatie. Kennismanagement is, wat het woord al aangeeft, het aanwenden van kennis. Kennis is steeds belangrijker geworden binnen het bedrijfsleven. Dit komt onder andere door schaalvergrotingen, innovatie en flexibiliteit. Steeds meer organisaties worden tegenwoordig gekenmerkt als een kennisintensieve organisatie. Een kennismanager is dus verantwoordelijk voor kennismanagement c.q. kennisbeheer binnen organisaties. Kennismanagement is het proces van creëren, delen, gebruiken en beheren van de aanwezige kennis en informatie binnen de betreffende organisatie waarvoor de kennismanager werkzaam is. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een kennismanager het beste omschrijven als het optimaal benutten van de aanwezige kennis. Over welke kennis een kennismanager precies zal moeten beschikken is geheel afhankelijk van de soort organisatie waarvoor de kennismanager werkzaam zal zijn. Over het algemeen zal een kennismanager alleen werkzaam zijn voor grotere organisaties die erg afhankelijk zijn van kennis.

Als kennismanager ben je dus verantwoordelijk voor het waarborgen van kennismanagement binnen een organisatie zoals de kennis van producten, klanten, processen en procedures. De kennismanager zorgt ervoor dat medewerkers van de organisatie over de juiste kennis op het juiste moment beschikken.

Een kennismanager ontwikkelt ook nieuw beleid op het gebied van kennismanagement en waakt over de kwaliteit. Binnen het bedrijf maakt de kennismanager afspraken rondom kennismanagement met kenniseigenaren, zoals bijvoorbeeld de afdelingen productmanagement en marketing.

Eigenschappen voor een kennismanager zijn:

  • Ervaring met het opzetten van een kennismanagement infrastructuur
  • Kennis en ervaring met het opzetten en uitwerken van opleidingskaders
  • Didactische kwaliteiten en ervaring
  • Communicatieve vaardigheden
  • Een proactieve en klantgerichte houding
  • Accuraat en oplossingsgericht

Informatiefilm over een Kennismanager:

Opleidingen tot kennismanager

Voor het beroep kennismanager zijn er geen specifieke voltijds opleidingsmogelijkheden via reguliere scholen. Wel zijn er veel externe opleidingsinstituten te vinden die verkorte opleidingen of cursussen aanbieden in de richting van kennismanagement. Het beroep kennismanager is dan ook een aanvulling op de functie van een normale manager, die gespecialiseerd is op kennismanagement. Een opleiding kennismanagement is prima geschikt voor beleidsadviseurs, adviseurs of leidinggevenden van bijvoorbeeld de afdeling inkoop van een bedrijf of organisatie. Het beroep kennismanager heeft ook raakvlakken met het beroep procesmanager. Zie voor meer informatie de Hbo-opleiding Business Management, de Hbo-opleiding Commerciële Economie of de Hbo-opleiding Bedrijfskunde.

Bedrijven waar een kennismanager werkzaam kan zijn

Als kennismanager kan je voor uiteenlopende soorten bedrijven, organisaties of overheden werkzaam zijn. We zijn het doorgaans de grotere bedrijven die een kennismanager aanstellen of inhuren. Een kennismanager met veel ervaring en bewezen diensten kan doorgaans ook als freelancer werkzaam zijn, en zich verhuren op projectbasis.

Competenties kennismanager

Als kennismanager moet je in de eerste plaats natuurlijk over goede managementkwaliteiten beschikken. In de meeste gevallen zal een manager een opleiding gevolgd hebben op het gebied van management, zoals een Hbo-opleiding. Als kennismanager moet je in staat zijn processen te analyseren en met eventuele verbeteringen komen, zodat het gewenste resultaat behaald kan worden. Enkele woorden die belangrijk zijn als kennismanager zijn: delegeren, leiderschap, visie en communicatie.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als kennismanager

Er is als specifiek kennismanager doorgaans niet heel veel werk te verkrijgen. In de meeste gevallen zal het gaan om een reguliere manager, die wellicht een extra cursus of opleiding afgerond heeft vanuit het bedrijf en zo is doorgegroeid. Er zijn natuurlijk wel kennismanagers werkzaam als freelancer, maar dat zullen er niet heel veel zijn. Het beroep vraagt veel specifieke kennis en ervaring voordat bedrijven een externe kennismanager zullen inhuren. Er zijn bij ons voor dit beroep geen specifieke doorgroeimogelijkheden bekend. Wel is het denkbaar dat een ervaren kennismanager grotere en meer complexe opdrachten kan verkrijgen binnen de organisatie, of als zelfstandig ondernemer of freelancer zal gaan werken.

Arbeidsvoorwaarden en salaris kennismanager

Er zijn geen specifieke arbeidsvoorwaarden aan te geven, omdat je als kennismanager natuurlijk voor verschillende bedrijven, organisaties of overheden werkzaam kunt zijn. Het salaris als kennismanager is sterk afhankelijk van je specifieke taken en verantwoordelijkheden. Een kennismanager in loondienst zal doorgaans tussen de 2000 en 4000 euro bruto per maand verdienen, afhankelijk van leeftijd, opleiding en verantwoordelijkheden. Als zelfstandig ondernemer kunnen er natuurlijk andere afspraken gemaakt worden, en zal het salaris doorgaans hoger uitkomen afhankelijk van de opdracht.

Mijnzzp.nl