Kennismanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kennismanager?

Een kennismanager is verantwoordelijk voor kennisoverdracht binnen bedrijven en organisaties. Kennismanagement is, wat het woord al aangeeft, het aanwenden van kennis. Kennis is steeds belangrijker geworden binnen het bedrijfsleven. Dit komt onder andere door schaalvergrotingen, innovatie en flexibiliteit. Steeds meer organisaties worden tegenwoordig gekenmerkt als kennisintensieve organisatie. Een kennismanager is dus verantwoordelijk voor kennismanagement of kennisbeheer binnen organisaties. Kennismanagement is het proces van creëren, delen, gebruiken en beheren van de aanwezige kennis en informatie binnen de organisatie. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een kennismanager het beste omschrijven als het optimaal benutten van de aanwezige kennis. Over het algemeen zal een kennismanager alleen werkzaam zijn voor grotere organisaties, die erg afhankelijk zijn van kennis. Omdat regels en wetten kunnen veranderen en om de concurrenten voor te kunnen blijven is het voor de meeste bedrijven en organisaties belangrijk dat bepaalde informatie centraal te vinden is binnen de organisatie. Door het centraal verzamelen van kennis kan er snel geschakeld worden als iemand binnen de organisatie behoefte heeft aan bepaalde kennis. Als kennismanager ben je dus verantwoordelijk voor het waarborgen van kennismanagement binnen een organisatie, zoals de kennis van producten, klanten, processen en procedures. De kennismanager zorgt ervoor dat medewerkers van de organisatie over de juiste kennis op het juiste moment beschikken. Een kennismanager ontwikkelt ook nieuw beleid op het gebied van kennismanagement en waakt over de kwaliteit. Binnen de organisatie maakt de kennismanager afspraken rondom kennismanagement met kenniseigenaren, zoals met de afdeling productmanagement en marketing.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kennismanager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Kennismanager

Wat is het salaris en tarief van een Kennismanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kennismanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Kennismanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kennismanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl