Team Mijnzzp

Wat doet een Personeelszaken medewerker?

Een medewerker personeelszaken is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden binnen de afdeling Human resource management (hrm). Human resource management is ontstaan vanuit P&O. Het verschil tussen P&O en hrm is dat P&O zich alleen richt op personeelszaken en dat hrm zich ook richt op het geven van sturing aan medewerkers en zich richt op het doorvoeren van het bedrijfsbeleid. De werkzaamheden van P&O medewerkers en medewerkers personeelszaken hebben wel grote raakvlakken met elkaar. Het belangrijkste verschil is dat een medewerker personeelszaken meer op managementniveau werkzaam is onder de HR-manager. Als medewerker personeelszaken ben je dus verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met personeelsbeleid en personeelsstrategie te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan de instroom en doorstroom van personeel en aan alle bijkomende administratieve werkzaamheden. Als medewerker personeelszaken zorg je ervoor dat alle personeelsdossiers netjes en compleet worden bijgehouden en worden opgeslagen. Ook kunnen medewerkers van de organisatie bij de medewerker personeelszaken terecht met vragen over regels en voorschriften uit de cao. Het is denkbaar dat een medewerker personeelszaken ook gezien kan worden als een P&O medewerker, echter kan dit per organisatie verschillen. Binnen de afdeling Human resource management gaan de inhoudelijke werkzaamheden met betrekking tot personeel verder dan alleen personeelszaken, zoals binnen de afdeling P&O, omdat Human resource management zich juist ook zal richten op adviserende en ondersteunende werkzaamheden op managementniveau. De werkzaamheden als medewerker personeelszaken moeten aangemerkt worden als uitvoerende werkzaamheden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Personeelszaken medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Personeelszaken medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Personeelszaken medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Personeelszaken medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Personeelszaken medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl