Intercedent

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Intercedent?

Een intercedent is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met arbeidsbemiddeling. Het beroep intercedent komt in het kort neer op het werken als tussenpersoon, waarbij het koppelen van werkzoekende en bedrijven het hoofddoel is. Andere benamingen voor een intercedent zijn ook wel bemiddelingsmedewerker, arbeidsbemiddelaar of consulent. Het maakt verder niet uit of iemand een vaste baan zoekt of werkt als freelancer. Een intercedent werkt in de meeste gevallen voor een uitzendbureau, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat er bijvoorbeeld ook andere zakelijke websites te vinden zijn waar werk en banen aan elkaar gekoppeld worden. Een intercedent die werkzaam is voor een uitzendbureau is in de meeste gevallen ook verantwoordelijk voor het houden van intakegesprekken, zodat de juiste gegevens bekend zijn qua werkervaring, opleidingen en verwachtingen. Het beroep intercedent heeft raakvlakken met de beroepen recruiter en headhunter, maar de beroepen zijn niet helemaal vergelijkbaar, omdat een recruiter over het algemeen intern werkzaam is voor een bedrijf en een headhunter over het algemeen gericht op zoek is naar specifieke vaardigheden of kennis. De belangrijkste kerntaak van een intercedent is het samenbrengen van mogelijke kandidaten en werkgevers, die passen bij elkaar. Het beroep intercedent moet tegenwoordig wel vrij ruim gezien worden, omdat een intercedent ook alleen werkzaam kan zijn als tussenpersoon, zonder dat de intercedent de direct betrokkenen zal spreken. Dit is vaak het geval bij onlineplatforms waarbij geautomatiseerd gewerkt wordt. In andere gevallen zal een intercedent bijvoorbeeld werkzaam zijn voor een uitzendorganisatie. Een intercedent zal over het algemeen veel tijd besteden aan het vinden van geschikte werknemers, flexwerkers, zzp-ers en freelancers en mogelijke opdrachtgevers die op zoek zijn naar personeel. Zoals eerder omschreven draait alles binnen het beroep intercedent om werk en arbeid.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Intercedent

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Intercedent

Wat is het salaris en tarief van een Intercedent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Intercedent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Intercedent

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Intercedent bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl