Team Mijnzzp

Wat doet een Mobiliteitsadviseur (arbeidsmarkt)?

Een mobiliteitsadviseur (arbeidsmarkt) heeft de verantwoordelijkheid om ondersteuning te bieden aan organisaties aangaande de arbeidsmobiliteit van medewerkers. Denk daarbij aan de instroom, maar ook aan de doorstroom en aan de uitstroom van medewerkers. Er is sprake van uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van recruitment, outplacement en het adviseren met betrekking tot de loopbaan. De werkzaamheden zijn daarbij specifiek gericht om ondersteuning ten behoeve van de organisatie. Het kan bijvoorbeeld gaan om het bieden van ondersteuning aan een bedrijf indien er sprake is van een reorganisatie. Indien er functies komen te vervallen is het een taak van de mobiliteitsadviseur om de betreffende medewerkers op weg te helpen naar een andere functie binnen het bedrijf of naar ander werk buiten het bedrijf. Het voeren van een intakegesprek met medewerkers maakt dan bijvoorbeeld deel uit van de specifieke werkzaamheden. In een dergelijk gesprek is het belangrijk om naar medewerkers te luisteren en om uit te leggen wat de mogelijkheden voor de toekomst zijn. Daarbij is het mogelijk de sterke en zwakke punten te analyseren en daarin ondersteuning te bieden en advies te geven. Verder is er doorgaans ook sprake ook sprake van een informerende functie om aan een groep medewerkers informatie te geven over het proces. Een mobiliteitsadviseur is in dat opzicht bezig met groepen medewerkers en tevens werkzaam op individueel niveau. Een andere taak van een mobiliteitsadviseur is om voor andere werkgevers als aanspreekpunt te fungeren. Verder zijn er algemene werkzaamheden die tot de functie behoren, zoals het meedenken over het beleid en verbeteren van het proces ten aanzien van mobiliteit binnen een organisatie.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Mobiliteitsadviseur (arbeidsmarkt)

Wat is het salaris en tarief van een Mobiliteitsadviseur (arbeidsmarkt)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Mobiliteitsadviseur (arbeidsmarkt) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Mobiliteitsadviseur (arbeidsmarkt)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Mobiliteitsadviseur (arbeidsmarkt) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl