Arbeidsdeskundige

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Arbeidsdeskundige?

Een arbeidsdeskundige voert verschillende werkzaamheden uit die plaatsvinden samen met een bedrijfsarts, de werknemer en de eventuele werkgever. Een arbeidsdeskundige is geen bedrijfsarts, maar werkt in veel gevallen wel samen met een bedrijfsarts. Het is de bedrijfsarts die precies in kaart zal brengen wat een werknemer nog kan verrichten aan arbeid en welke beperkingen er precies zijn. Het is de arbeidsdeskundige die deze mogelijkheden verder zal uitwerken samen met de werknemer en werkgever. Denk bijvoorbeeld aan het vaststellen of een werknemer zijn oude functie binnen het bedrijf nog kan uitvoeren en in welke mate dit precies zal zijn. De werkzaamheden van een arbeidsdeskundige zijn belangrijk voor werknemers, omdat de arbeidsdeskundige het vervolgtraject zal starten om iemand uiteindelijk weer aan het werk te krijgen. Een arbeidsdeskundige is dus geen medisch specialist, maar werkt wel samen met medisch specialisten. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een arbeidsdeskundige het beste omschrijven als het bepalen in hoeverre iemand nog bepaalde arbeid kan verrichten. De werkzaamheden van een arbeidsdeskundige zijn belangrijke werkzaamheden voor werkgevers en werknemers, omdat het de arbeidsdeskundige is die zal bepalen welke arbeid iemand nog precies kan verrichten en in welke mate dit precies zal zijn. Het beroep arbeidsdeskundige moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een arbeidsdeskundige actief kan zijn voor verschillende organisaties waardoor ook de bevoegdheden van een arbeidsdeskundige kunnen verschillen. Een arbeidsdeskundige kan bijvoorbeeld ook intern werkzaam zijn voor het bedrijfsleven.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Arbeidsdeskundige

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Arbeidsdeskundige

Wat is het salaris en tarief van een Arbeidsdeskundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Arbeidsdeskundige in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Arbeidsdeskundige

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Arbeidsdeskundige bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl