Team Mijnzzp

Wat doet een Bedrijfsmaatschappelijk werker?

Een bedrijfsmaatschappelijk werker is iemand die ingezet kan worden als een medewerker problemen heeft en daardoor minder functioneert. Deze problemen kunnen om allerlei redenen ontstaan zijn, zoals privéproblemen, problemen op het werk, financiële problemen of bijvoorbeeld door een ziekte. Als medewerkers bepaalde problemen ervaren kan een bedrijfsmaatschappelijk werker uitkomst bieden. De meeste bedrijfsmaatschappelijk werkers hebben ook ervaring op het gebied van mediation en zijn werkzaam als vertrouwenspersoon. Een bedrijfsmaatschappelijk werker kan medewerkers doorverwijzen naar andere specialisten, zoals naar een bedrijfsarts of een psycholoog als dit nodig mocht zijn. Het beroep bedrijfsmaatschappelijk werker is zeer divers te noemen, omdat je als bedrijfsmaatschappelijk werker met verschillende soorten medewerkers en problemen te maken zal krijgen. Een bedrijfsmaatschappelijk werker moet dan ook gezien worden als een soort bedrijfshulpverlener. Over het algemeen zal een bedrijfsmaatschappelijk werker werkzaam zijn voor de grotere organisaties, instellingen en bedrijven die beschikken over veel personeel. Het is niet zo dat een bedrijfsmaatschappelijk werker alleen hulp kan bieden bij werkgerelateerde problemen van medewerkers, omdat werknemers ook door privéproblemen minder kunnen functioneren. In alle gevallen moeten de werkzaamheden van een bedrijfsmaatschappelijk werker gezien worden als maatwerk, omdat werknemers met verschillende soorten problemen te maken kunnen hebben. Ook zal iedereen anders reageren op mogelijke problemen. Het is denkbaar dat een bedrijfsmaatschappelijk werker ook werkzaam is als maatschappelijk werker.

Lees verder...

Opleiding tot Bedrijfsmaatschappelijk werker

Welke opleiding is nodig om Bedrijfsmaatschappelijk werker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bedrijfsmaatschappelijk werker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bedrijfsmaatschappelijk werker

Wat is het salaris en tarief van een Bedrijfsmaatschappelijk werker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bedrijfsmaatschappelijk werker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Bedrijfsmaatschappelijk werker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bedrijfsmaatschappelijk werker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl