Re-integratiecoach

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Re-integratiecoach?

Een re-integratiecoach is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die moeite hebben met de terugkeer op de arbeidsmarkt. Over het algemeen gaat het niet alleen om langdurig werklozen, maar ook om mensen die een ziekte gehad hebben of die bijvoorbeeld een handicap hebben. Een re-integratiecoach wordt hoofdzakelijk ingeschakeld door bedrijven, gemeentes en bijvoorbeeld uitkeringsorganisaties. De hulp die een re-integratiecoach kan bieden kan variëren van een-op-een hulp tot het klassikaal geven van tips en hulp. Wanneer een re-integratiecoach klassikaal hulp en tips biedt, is dit meestal georganiseerd door gemeentes of uitkeringsinstanties, die groepen mensen extra hulp willen bieden om de kans op een succesvolle re-integratie binnen de arbeidsmarkt te vergroten. Dit soort re-integratielessen zijn over het algemeen niet vrijblijvend en het niet komen opdagen kan meestal gevolgen hebben voor de uitkering. De belangrijkste taken van een re-integratiecoach zijn over het algemeen het motiveren van mensen, het helpen zoeken naar werk en het leren solliciteren. Daarnaast kan een re-integratiecoach meestal ook hulp bieden wanneer mensen een eigen bedrijf willen starten en dus ondernemer willen worden. Een andere benaming voor re-integratiecoach is ook wel jobcoach, maar deze benaming is niet helemaal juist omdat een jobcoach meer actief is met de begeleiding van cliënten die een baan gevonden hebben. Een jobcoach kan dus gezien worden als een loopbaanadviseur. Er bestaan dus verschillende soorten re-integratiecoaches die op verschillende manieren ingezet kunnen worden en dus mensen op verschillende manieren kunnen helpen. Over het algemeen spreekt men van re-integratie 1e en 2e spoor en van re-integratiebureaus. Een re-integratiecoach is niet alleen actief met langdurige werklozen, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van re-integratie van zieke mensen of mensen die ontslagen gaan worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Re-integratiecoach

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Re-integratiecoach

Wat is het salaris en tarief van een Re-integratiecoach? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Re-integratiecoach in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Re-integratiecoach

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Re-integratiecoach bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl