HR-assistent

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een HR-assistent?

Een HR-assistent heeft de verantwoordelijkheid om ondersteuning te bieden aan de HR-afdeling en verricht de dagelijkse HR-werkzaamheden. Het takenpakket van een HR-assistent is doorgaans heel divers en varieert van het opstellen van arbeidsovereenkomsten tot het bijhouden van planning van personeel. De werkzaamheden spelen zich af binnen het HRM-vakgebied ofwel Human Resource Management. Een andere benaming hiervoor is personeelszaken, maar ook de afkorting HR wordt wel gebruikt. De taken van een HR-assistent kennen vooral een operationeel en administratief karakter. Bij het verrichten van werkzaamheden is er voornamelijk sprake van een ondersteunende taak ten aanzien van verschillende gebieden. Denk daarbij aan het assisteren op het gebied van beleidsontwikkeling, maar ook aan ondersteunende werkzaamheden met betrekking tot werving en selectie. Ook het bieden van ondersteuning op de HR-afdeling op het gebied van de arbeidsmarkt kan deel uitmaken van de taken. Dat geldt eveneens voor het werkzaam zijn binnen het gebied van verzuimbeleid. Een groot deel van de taken heeft betrekking op het uitvoeren van administratieve werkzaamheden. Daarbij valt ook te denken aan het opstellen van rapportages en vastleggen van personeelsmutaties. In het kader van werving en selectie kan het een taak van de HR-assistent zijn om vacatureteksten op te stellen. Of om functieomschrijvingen te formuleren. Het bijhouden van de voortgang van sollicitatieprocedures valt eveneens onder de werkzaamheden. Dat geldt ook voor het fungeren als vraagbaak voor personeel. Het bijhouden van de salarisadministratie vormt ook een onderdeel van de taken, net als eventueel het verzorgen van trainingen voor medewerkers.

Lees verder...

Salaris en tarief van een HR-assistent

Wat is het salaris en tarief van een HR-assistent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als HR-assistent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken HR-assistent

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als HR-assistent bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl