Trainingsacteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Trainingsacteur?

Een trainingsacteur is een acteur die gespecialiseerd is in het spelen van een rol binnen diverse leersituaties. Wanneer men spreekt van leersituaties kun je denken aan bijvoorbeeld het spelen van rollenspellen, een coaching traject of een assessment. Ook kan een trainingsacteur ingezet worden tijdens een klantonderzoek. Een trainingsacteur kan dan bijvoorbeeld de rol van mystery guest aannemen. Een trainingsacteur wordt vaak ook wel een rollenspelacteur genoemd. Training acteren is een toegepaste vorm van acteren. Het acteren in deze vorm dient als middel om een bepaald doel te kunnen bereiken. Wanneer er bijvoorbeeld een rollenspel gespeeld wordt kan de deelnemer reflecteren op zijn of haar eigen gedrag of manier van communiceren. Anders dan bij andere vormen van acteren, is het de omgeving die centraal staat en niet de acteur zelf. Een trainingsacteur is meer dan alleen een acteur. Deze man of vrouw is gespecialiseerd in het werken met bepaalde acteertechnieken, podia en publiek. Het geven van gerichte feedback maakt een trainingsacteur ook meer dan alleen acteur. De werkzaamheden als trainingsacteur zijn zeer uiteenlopend. Zo kan een trainingsacteur gevraagd worden om leersituaties te creëren waarin sociale vaardigheden en gesprekstechnieken centraal staan, maar ook bij trainingen waar omgaan met agressie en ongewenst gedrag centraal staan. Een trainingsacteur is dus gespecialiseerd in het creëren van een leeromgeving, om een deelnemer of deelnemers inzicht te geven in hun gedrag, manier van communiceren en eigen houding in soms lastige situaties. Binnen het bedrijfsleven komt het redelijk veel voor dat er gebruikgemaakt zal worden van een trainingsacteur om personeel te trainen en weerbaarder te maken. Ook voor het beter leren communiceren kan het inzetten van een trainingsacteur nuttig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van lastige onderhandelingen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Trainingsacteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Trainingsacteur

Wat is het salaris en tarief van een Trainingsacteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Trainingsacteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Trainingsacteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Trainingsacteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl