Selectiepsycholoog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Selectiepsycholoog?

Een selectiepsycholoog wordt ingezet om selectieprocedures te coördineren of om hieraan een praktische bijdrage te leveren. Een selectiepsycholoog doet dit bijvoorbeeld door het voeren van gesprekken met kandidaten. Daarnaast ontwikkelt en evalueert een selectiepsycholoog selectieprocedures. Selectieprocedures bestaan vaak uit verschillende psychologische tests. De uitslagen van deze testen worden door een selectiepsycholoog geïnterpreteerd en geanalyseerd. Selectiepsychologie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek waarbij er gewerkt wordt met diverse psychologische modellen en theorieën. Een psycholoog is opgeleid op wetenschappelijk niveau en bestudeert het menselijk gedrag en de innerlijke beleving van mensen die het gedrag van mensen bepalen. Psychologen kunnen zich bezighouden met het doen van wetenschappelijk onderzoek, met het behandelen en begeleiden van cliënten en kunnen eveneens een adviserende rol spelen. Een selectiepsycholoog kan in dienst zijn van diverse bedrijven en organisaties. Zo kan een selectiepsycholoog in dienst zijn van de politie of defensie, maar ook voor adviesbureaus die zich bezighouden met de werving en selectie van personeel. De werkzaamheden van een selectiepsycholoog zijn bedoeld om inzicht te geven in de competenties van sollicitanten. Aan de hand hiervan wordt duidelijk gemaakt waarom een bepaalde sollicitant wel of niet geschikt is voor het bekleden van een bepaalde functie of voor het volgen van een bepaalde opleiding. Sollicitanten maken vaak diverse tests die inzicht kunnen geven in de kwaliteiten en vaardigheden van de sollicitant. Vaak maakt ook een assessment deel uit van een selectieprocedure. Vooral binnen de hogere functies is het ondergaan van een psychologisch assessment gebruikelijk. Dit is belangrijk om op een goede manier iemand functioneren te kunnen inschatten.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Selectiepsycholoog

Wat is het salaris en tarief van een Selectiepsycholoog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Selectiepsycholoog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Selectiepsycholoog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Selectiepsycholoog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl