Arbeidsanalist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Arbeidsanalist?

Een arbeidsanalist is een onderzoeker die zich gespecialiseerd heeft in het onderzoeken en analyseren van bedrijfsprocessen. Deze onderzoeken en analyses zijn gericht op het efficiënter en dus goedkoper maken van bedrijfsprocessen. Welke bedrijfsprocessen een arbeidsanalist zal onderzoeken kan per bedrijf en organisatie verschillen, maar heeft altijd te maken met efficiëntie van bedrijfsprocessen. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van een productieproces, zodat het productieproces sneller uitgevoerd kan worden waardoor het bedrijf of de organisatie geld zal besparen. In dit geval zal er dus sprake zijn van kostenreductie, omdat een productieproces sneller uitgevoerd kan worden. Het is niet zo dat een arbeidsanalist alleen maar maatregelen zal bedenken waardoor er minder personeel nodig is binnen de organisatie. Een arbeidsanalist bekijkt en onderzoekt processen op efficiëntie en geeft belangrijke adviezen aan de directie of management om mogelijke processen beter en efficiënter uit te kunnen voeren. Daarnaast kan een arbeidsanalist zich bezighouden met het onderzoeken van arbeidsomstandigheden. Denk hierbij aan het geven van belangrijke adviezen met betrekking tot mogelijke maatregelen, waardoor de arbeidsomstandigheden van werknemers verbeteren. Betere arbeidsomstandigheden zullen automatisch inhouden dat werknemers minder snel ziek worden of andere problemen krijgen, waardoor ook de efficiënte van werknemers zal toenemen. De inhoudelijke werkzaamheden van een arbeidsanalist moeten vrij breed gezien worden, omdat efficiënte met betrekking op bedrijfsprocessen betrekking kan hebben op verschillende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan een arbeidsanalist die betrokken is bij de ontwikkeling van een nieuwe productielijn, waardoor er uiteindelijk goedkoper gewerkt kan worden. In veel gevallen heeft het efficiënter werken wel te maken met automatisering. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe robots of aan een geautomatiseerd magazijn.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Arbeidsanalist

Wat is het salaris en tarief van een Arbeidsanalist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Arbeidsanalist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Arbeidsanalist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Arbeidsanalist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl