Screening medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Screening medewerker?

Het screenen van mensen houdt in dat ze worden gecontroleerd op wat er in het verleden is gebeurd. Dit zal gebeuren door middel van het opvragen van informatie. Op deze manier is het voor de werkgever duidelijk of de functie die ze aanbieden, geschikt is voor hem of haar. Daarnaast kan er informatie aan het licht komen, die voor de werkgever genoeg reden is om een werknemer te weigeren. Natuurlijk verdient iedereen een tweede kans, maar voor bepaalde functies kan onze maatschappij zich dat niet veroorloven. Denk bijvoorbeeld aan een arts die na medische blunders weer ergens anders wil gaan werken, dit nadat hij bij zijn vorige werkgever daarvoor is ontslagen. Als er geen screening zou worden gedaan, dan zijn de gevolgen daarvan niet te overzien. Vandaar dat dit zeer belangrijk is voor de werkgever om uit te voeren. Vooral bij banen waar de mens in gevaar kan komen, dit kan financieel, psychologisch of zelfs fysiek zijn. Maar denk ook bij functies waar veel vertrouwen voor nodig is, deze hebben meestal een grote maatschappelijke rol. Denk bijvoorbeeld aan een politieagent, iemand die op een peuterspeelzaal werkt, een leraar, een militair, enz. Helaas komt het nog vaak genoeg voor dat werkgevers dit nalaten. Als de desbetreffende medewerker dan een fout maakt, zijn de gevolgen meestal groot. Het minste zal zijn dat een bedrijf negatief in het daglicht terechtkomt. Maar vaak leidt dit tot financiële gevolgen en in extreme gevallen tot maatschappelijke gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan seksueel misbruik door een medewerker van een kinderdagverblijf. Na dit gelezen te hebben, zul je waarschijnlijk beseffen hoe belangrijk het is te weten of kandidaten te vertrouwen zijn. De screening medewerker maakt een afweging als hij bepaalde informatie heeft gevonden over de kandidaat. Deze afweging gaat zijn of de kandidaat nog wel geschikt is voor de functie, nadat ze achter deze informatie zijn gekomen. De medewerker gaat dit dan meestal voorleggen aan de kandidaat en laat hem zijn kant van het verhaal vertellen. Als de medewerker dan tot een oordeel is gekomen, dient hij dit op een juiste manier over te brengen aan de kandidaat. Dit zorgt voor een professionele afhandeling en is zeer belangrijk voor de gemoedstoestand van de kandidaat.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Screening medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Screening medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Screening medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Screening medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Screening medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Screening medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl