Jobcoach

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Jobcoach?

Een jobcoach of werkbegeleider is verantwoordelijk voor de begeleiding van mensen op de werkvloer, die om wat voor reden dan ook extra begeleiding nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan mensen die een verstandelijke of lichamelijke beperking hebben, aan mensen die langdurig ziek zijn geweest of aan mensen die wellicht een strafblad hebben. Als jobcoach ben je dus een persoonlijk begeleider voor werknemers die in dienst zijn van een bedrijf of van mensen die tijdelijk werkzaam zijn binnen het bedrijf. Hoe een jobcoach precies zijn werkzaamheden zal uitvoeren is afhankelijk van het soort bedrijf en het doel van de begeleiding. In de meeste gevallen zal een jobcoach zich sterk richten op het inwerken van nieuwe werknemers en het monitoren van werknemers. Het monitoren van werknemers is weer belangrijk om mogelijke knelpunten vast te kunnen stellen, zodat er geen problemen ontstaan. Ook is het denkbaar dat een jobcoach een bemiddelende rol speelt in het vinden van een geschikte baan, als het een tijdelijke aanstelling betreft. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een jobcoach het beste omschrijven als het extra begeleiden van werknemers, zodat ze optimaal kunnen functioneren op de werkvloer. In veel gevallen zal het begeleiden van werknemers maatwerk betreffen, omdat werknemers op verschillende manieren behoefte kunnen hebben aan extra begeleiding. Het is de jobcoach die deze begeleiding mogelijk maakt. De begeleiding die een jobcoach geeft aan werknemers zal langzaam verminderen, zodat werknemers uiteindelijk zelfstandig werkzaam kunnen zijn op de werkvloer. In alle gevallen is een jobcoach wel verantwoordelijk voor het vinden van een passende baan, omdat een jobcoach te maken heeft met mensen, die een beperking hebben. Een jobcoach zal werknemers op een brede manier ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van sollicitatietrainingen, administratieve handelingen en aan het begeleiden van werknemers op de werkvloer als dat nodig is.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Jobcoach

Wat is het salaris en tarief van een Jobcoach? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Jobcoach in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Jobcoach

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Jobcoach bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl