Backoffice medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Backoffice medewerker?

Een backoffice medewerker werkt als het ware achter de schermen van een bedrijf. Een belangrijke taak van de backoffice medewerker is het bieden van ondersteuning, zoals op het gebied van financiële administratie. Een backoffice medewerker heeft de verantwoordelijkheid om gegevens nauwkeurig in de administratie te verwerken. De ondersteuning vanuit het beroep backoffice medewerker vindt plaats voor uiteenlopende functies. Bijvoorbeeld met het bieden van ondersteuning aan een accountmanager. Deze haalt een opdracht binnen en geeft dat vervolgens door aan de backoffice. De medewerker die daarin werkzaam is, zorgt vervolgens voor de administratieve verwerking. Een van de andere taken van een backoffice medewerker is het opstellen van facturen. Ook het opmaken van contracten valt onder de uitgebreide werkzaamheden van een backoffice medewerker. Er is in veel organisaties een onderscheid te maken tussen de backoffice en de frontoffice. De beide afdelingen zijn nauw met elkaar verbonden. Overigens zijn backoffice medewerkers ook voor andere taken verantwoordelijk. Bijvoorbeeld met betrekking tot het controleren van de voorraad of voor het invoeren van data. Afhankelijk van het bedrijf of organisatie is een backoffice medewerker soms ook verantwoordelijk voor het bijhouden van de website. Het financiële aspect speelt doorgaans een leidende rol in de taken van de functie van de backoffice medewerker. Een van de kenmerken van de functie van de backoffice medewerker is dat er vaak geen sprake is van rechtstreeks klantcontact. Daar is de frontoffice namelijk voor die aan de voorzijde van het bedrijf of organisatie staan. De backoffice bevindt zich zoals gezegd achter de schermen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Backoffice medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Backoffice medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Backoffice medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Backoffice medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Backoffice medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Backoffice medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl