BTW specialist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een BTW specialist?

Een Btw-specialist is een expert op het gebied van het geven van advies over de omzetbelasting en het doen van de btw-aangifte. De adviserende werkzaamheden hebben doorgaans betrekking op het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld als het gaat om het geven van advies over de omzetbelasting aan bedrijven in het mkb. Het doel van het voorzien in specialistisch advies aangaande btw-vraagstukken is om belastingvoordelen te optimaliseren. Het analyseren van financiële gegevens van een organisatie of bedrijf vallen dan ook onder de werkzaamheden van een Btw-specialist. Aan de hand van de analyse is er een concreet advies te geven over het behalen van belastingvoordeel. Uiteraard behoort het eveneens tot de verantwoordelijkheid om uitvoering te geven aan het advies. Dat betekent in het concrete geval dat de Btw-specialist namens een bedrijf of de organisatie de verplichte btw-aangifte verzorgt. De specialistische kennis beperkt zich overigens niet tot de afhandeling van btw in Nederland. Er gelden internationaal gezien namelijk ook bepaalde regels ten aanzien van de btw-afhandeling. Daarbij is weer een onderscheid te maken tussen de regelgeving van landen in de EU en landen buiten de EU. Een Btw-specialist beschikt dan ook over een uitgebreide expertise als het gaat om nationale en internationale van toepassing zijnde regels. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat een Btw-specialist de activiteiten op een juiste manier kwalificeert. Dat heeft te maken met btw-regels, zoals dat er btw- vrijstellingen zijn voor bepaalde activiteiten. Op andere gebieden gelden weer regels die leiden tot de toepassing van een 0% btw-tarief of tot een laag of hoog btw-tarief. Deze kennis heeft de Btw-specialist uiteraard in huis om het beste advies te geven aan bedrijven en organisaties.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep BTW specialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een BTW specialist

Wat is het salaris en tarief van een BTW specialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als BTW specialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep BTW specialist zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken BTW specialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als BTW specialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl