Klerk

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Klerk?

Een klerk is werkzaam op een kantoor om administratieve werkzaamheden uit te voeren. Er zijn ook klerken die een meer specifieke functie uitvoeren, zoals een waterklerk. In dit beroep is er sprake van een combinatie van verschillende werkzaamheden, waarvan een deel betrekking heeft op administratieve taken. Dit is een functie die vooral bestaat uit het toezicht houden op laden en lossen, net als het inklaren en uitklaren van scheepsladingen. Het beroep van klerk is wat dat betreft vooral gericht op de administratieve afhandeling van zaken en dan vooral op kantoor. Een andere specifieke uitvoering van het beroep is in de functie van notarisklerk die op een notariskantoor administratieve werkzaamheden verricht. Een van de taken van een klerk is om de correspondentie af te handelen. Dat betekent dat een deel van de tijd aan het schrijven wordt besteed. Ook telefonisch contact met klanten behoort tot de werkzaamheden net als het persoonlijk ontvangen van klanten. Een klerk heeft op een kantoor dan ook een belangrijke functie en een verbindende rol in de vertegenwoordiging van het bedrijf. Het is ook mogelijk dat een klerk zich bezighoudt met het bijhouden van de boekhouding op kantoor. In dat geval is er sprake van verantwoordelijkheid van onder meer het invoeren van factoren en het inboeken van uitgaven. Het hangt dan ook van de werkomgeving af welke specifieke werkzaamheden een klerk op kantoor verricht. Zo zijn de werkzaamheden anders op een notariskantoor dan in deze functie binnen een exportbedrijf. De benaming klerk komt niet heel veel meer voor in vacatures. Een meer moderne benaming voor klerk is dan ook kantoormedewerker of administratief medewerker. Ook in deze functies is er sprake van een variatie aan administratieve werkzaamheden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Klerk

Wat is het salaris en tarief van een Klerk? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Klerk in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Klerk

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Klerk bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl