Vermogensbeheerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Vermogensbeheerder?

Een vermogensbeheerder is verantwoordelijk voor het beheren van beleggingsportefeuilles voor mensen en/of instellingen die niet zelf willen of kunnen beleggen. Een vermogensbeheerder is doorgaans een financieel specialist die in opdracht vermogens belegt voor andere mensen en/of instellingen. De hoogte van een belegging, de te nemen risico's, waarin precies belegd zal worden, zijn allemaal zaken die uitgebreid tussen de vermogensbeheerder en diens cliënten besproken worden. Een vermogensbeheerder kan collectief beleggen voor meerdere personen of is verantwoordelijk voor specifiek beleggingen zoals voor vermogende personen. Over het algemeen zal een vermogensbeheerder voor verschillende vermogende personen aan het beleggen zijn. Het collectief beleggen als vermogensbeheerder heeft bijvoorbeeld betrekking op pensioenfondsen. Een van de belangrijkste taken van een vermogensbeheerder is het bepalen en inventariseren van mogelijke beleggingen die passen bij het risicoprofiel van de cliënt. Andere werkzaamheden kunnen weer zijn het verzorgen van de koop- en verkooptransacties en het regelmatig overleggen met de cliënten. Het beroep vermogensbeheerder moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat er verschillende soorten vermogensbeheerders bestaan die ook verschillende werkzaamheden kunnen uitvoeren. Over het algemeen zal een vermogensbeheerder regelmatig maken hebben met grote vermogens, waarbij het doel is het vinden van passende investeringen om een goed rendement te kunnen behalen. Het zijn de vermogensbeheerders, die zich gespecialiseerd hebben in het behalen van een zo hoog mogelijk rendement.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Vermogensbeheerder

Wat is het salaris en tarief van een Vermogensbeheerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Vermogensbeheerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Vermogensbeheerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Vermogensbeheerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl