Junior accountmanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Junior accountmanager?

Een junior accountmanager is een commercieel medewerker die het vak nog aan het leren is. De focus van het beroep ligt op het onderhouden van de relatie tussen het bedrijf waar de accountmanager werkzaam is en de klanten. Daarbij is er sprake van een commercieel oogpunt, want de werkzaamheden zijn gericht op de verkoop van producten aan klanten. Naast het realiseren van verkopen is het daarbij van belang om aandacht te hebben voor de wensen en behoeften van de klant om daar gericht op in te spelen. Een accountmanager heeft daarbij tevens de verantwoordelijkheid om te zorgen dat de producten op tijd bij de klant aankomen. In het kader van het onderhouden van de klantrelatie geldt ook dat een accountmanager klanten op de hoogte brengt van veranderingen die voor de klant mogelijk belangrijk zijn. Naast het onderhouden van bestaande relaties geldt dat het een taak is om nieuwe klanten te werven. Daarbij is het mogelijk dat een accountmanager onderzoek verricht naar doelgroepen en te kijken welke klanten voor het bedrijf geschikt zijn. Bijvoorbeeld door klantinformatie te verzamelen of door onderzoek te doen naar product- en marktinformatie. Daarbij stelt een accountmanager dan ook accountplannen op om daarna klantgesprekken te voeren. Het binnenhalen van nieuwe klanten kost tijd en energie, waarbij onder meer netwerken van groot belang is. In het kader van het binnenhalen van nieuwe klanten is het van belang om goed te luisteren naar de klantbehoefte. Daarbij behoort het ook tot de taken om te onderhandelen over prijzen van producten en over andere voorwaarden. Het komt ook voor dat er sprake is van meer intensieve begeleiding van klanten. Tot de overige werkzaamheden in uitvoering behoort onder meer het op bezoek gaan bij klanten en het bezoeken van netwerkevenementen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Junior accountmanager

Wat is het salaris en tarief van een Junior accountmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Junior accountmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Junior accountmanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Junior accountmanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl