Schadebehandelaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Schadebehandelaar?

Een schadebehandelaar is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met schademeldingen te maken hebben, zoals het onderzoeken en beoordelen van schadeclaims. Een schadebehandelaar zal niet in alle gevallen schadeclaims onderzoeken, omdat dit per schadeclaim kan verschillen. In veel gevallen zal de soort schadeclaim en de hoogte van het schadebedrag bepalen of een schadebehandelaar de schadeclaim zal onderzoeken. Een schadebehandelaar moet in staat zijn om zelfstandig schade vast te stellen. Een schadebehandelaar kan ook gezien worden als coördinator tussen de verzekeringsmaatschappij en de klant die schadeclaim gedaan heeft. Het is de schadebehandelaar die zal vragen om alle relevante informatie zodat de schadeclaim in behandelingen genomen kan worden door de verzekeringsmaatschappij. Buiten het vaststellen van eventuele schade is het ook de verantwoordelijkheid van de schadebehandelaar om te onderzoeken of er eventueel sprake is van verzekeringsfraude. Als er bepaalde onduidelijkheden zijn met betrekking tot schadeclaims kan het zo zijn dat een schadebehandelaar het dossier doorgeeft aan buitendienst medewerkers die op locatie de schadeclaim zullen onderzoeken. In dat geval kan er ook weer sprake zijn van een schade-expert die verder onderzoek zal uitvoeren. Over het algemeen zal een schadebehandelaar aangemerkt moeten worden als kantoormedewerker, die gespecialiseerd is binnen een bepaalde vorm van schadebehandeling. Denk bijvoorbeeld aan een schadebehandelaar die gespecialiseerd is binnen de reis- en recreatieverzekering, of aan een schadebehandelaar die gespecialiseerd is binnen de verkeerssector.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Schadebehandelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Schadebehandelaar

Wat is het salaris en tarief van een Schadebehandelaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Schadebehandelaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Schadebehandelaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Schadebehandelaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl