Secretariaatsmedewerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Secretariaatsmedewerker?

Een secretariaatsmedewerker is de mannelijke vorm van het beroep secretaresse. De werkzaamheden als secretariaatsmedewerker zijn dan ook over het algemeen niet anders dan die van een secretaresse. Als secretariaatsmedewerker kan je werkzaam zijn voor uiteenlopende soorten bedrijven en overheden in verschillende branches. Denk bijvoorbeeld aan advocatenkantoren, ziekenhuizen en aan het bedrijfsleven. De belangrijkste taak van een secretariaatsmedewerker is het ondersteunen van de directiesecretaresse of het secretariaat. Daarnaast kan het voorkomen dat je algemene taken moet uitvoeren, zoals het voeren van de administratie, het archiveren van documenten, het wegwerken van poststukken en het inplannen van afspraken. Alle werkzaamheden die een secretariaatsmedewerker uitvoert moeten gezien worden als ondersteunende werkzaamheden die per werkgever kunnen verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Secretariaatsmedewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Secretariaatsmedewerker

Welke opleiding is nodig om Secretariaatsmedewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Secretariaatsmedewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Secretariaatsmedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Secretariaatsmedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Secretariaatsmedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Secretariaatsmedewerker zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl