Secretariaatsmedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Secretariaatsmedewerker?

Secretariaatsmedewerker is een algemene benaming voor administratief personeel dat werkzaam is op een secretariaat. Secretariaat is een andere benaming voor de afdeling administratie. Het verschil tussen een secretariaat en de afdeling administratie is dat op een secretariaat over het algemeen niet alleen gegevens vastgelegd worden, omdat er bijvoorbeeld ook documenten uitgewerkt worden, afhankelijk van de soort werkgever. In zijn algemeenheid is het zo dat een secretariaat dezelfde werkzaamheden uitvoert als een administratieve afdeling, echter zijn de werkzaamheden op een secretariaat meestal breder dan alleen het verwerken van gegevens. De werkzaamheden van een secretariaatsmedewerker zijn verder niet anders dan die van een secretaresse of administratief medewerker. Als secretariaatsmedewerker kan je werkzaam zijn voor uiteenlopende soorten bedrijven en overheden in verschillende branches. Denk bijvoorbeeld aan advocatenkantoren, ziekenhuizen en aan het bedrijfsleven. De belangrijkste taak van een secretariaatsmedewerker is het ondersteunen van het secretariaat of het ondersteunen van de directiesecretaresse en/of managementassistenten. Zoals eerder omschreven kan een secretariaatsmedewerker verschillende werkzaamheden uitvoeren, die meestal afhankelijk zijn van de genoten opleidingen en soort werkgever. Algemene taken als secretariaatsmedewerker zijn typewerkzaamheden, het verwerken van notulen, archiefwerkzaamheden, klantencontacten onderhouden, het organiseren van bijeenkomsten en het eventueel overleggen met de office manager, de directie of de directeur als dat nodig is. Alle werkzaamheden, die een secretariaatsmedewerker uitvoert moeten gezien worden als ondersteunende werkzaamheden, die wel per werkgever kunnen verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Secretariaatsmedewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Secretariaatsmedewerker

Welke opleiding is nodig om Secretariaatsmedewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Secretariaatsmedewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Secretariaatsmedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Secretariaatsmedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Secretariaatsmedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Secretariaatsmedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Secretariaatsmedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl