Secretariaatsmedewerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Secretariaatsmedewerker?

Secretariaatsmedewerker is een andere benaming voor administratief personeel dat werkzaam is op een secretariaat. Secretariaat is weer een andere benaming voor de afdeling administratie. Het verschil tussen een secretariaat en de afdeling administratie is dat op een secretariaat over het algemeen niet alleen gegevens vastgelegd worden, omdat er bijvoorbeeld ook documenten uitgewerkt worden afhankelijk van de soort werkgever. In zijn algemeenheid is het zo dat een secretariaat dezelfde werkzaamheden uitvoert als een administratieve afdeling, echter zijn de werkzaamheden op een secretariaat meestal breder dan het alleen verwerken van gegevens. De werkzaamheden als secretariaatsmedewerker zijn over het algemeen niet anders dan die van een secretaresse of administratief medewerker. Als secretariaatsmedewerker kan je werkzaam zijn voor uiteenlopende soorten bedrijven en overheden in verschillende branches. Denk bijvoorbeeld aan advocatenkantoren, ziekenhuizen en aan het bedrijfsleven. De belangrijkste taak van een secretariaatsmedewerker is het ondersteunen van het secretariaat of het ondersteunen van de directiesecretaresse.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Secretariaatsmedewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Secretariaatsmedewerker

Welke opleiding is nodig om Secretariaatsmedewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Secretariaatsmedewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Secretariaatsmedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Secretariaatsmedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Secretariaatsmedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Secretariaatsmedewerker zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl