AOV specialist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een AOV specialist?

Een AOV-specialist is meestal een verzekeringsspecialist en adviseur die zich heeft gespecialiseerd in het geven van advies met betrekking tot het afsluiten van een passende AOV-verzekering. Het adviseren over een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft op brede wijze betrekking op het verzekeren van het inkomen wanneer er mogelijk sprake is van ziekte of arbeidsongeschiktheid. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een AOV-specialist het beste omschrijven als het geven van persoonlijk advies op maat over de beste AOV-mogelijkheden. Afhankelijk van de adviseur kan dit betrekking hebben op onafhankelijk advies of niet. Dit is doorgaans afhankelijk van de werkgever en het bedrijf waarvoor een AOV-specialist werkzaam is. Het verkrijgen van goed arbeidsongeschiktheidsadvies is voor veel ondernemers belangrijk, omdat het van belang is om zich op de juiste manier te verzekeren. Het maakt verder niet uit of het om zzp'ers, freelancers of andere ondernemers gaat. Afhankelijk van de werkzaamheden en de branche waarbinnen je werkzaam bent, kan het beste arbeidsongeschiktheidsadvies vanzelfsprekend per ondernemer verschillen. Op een bredere manier wordt een AOV-specialist meestal ook gezien als financieel adviseur, omdat inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid direct te maken heeft met financieel advies. Een ander belangrijk punt met betrekking tot AOV-advies is het rekening houden met je pensioen, omdat het wegvallen van inkomsten ook invloed heeft op het pensioen van mensen. Er zijn verschillende AOV-specialisten werkzaam die ook op verschillende manieren kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan een onafhankelijke AOV-specialist die verschillende AOV-offertes en polissen kan verzorgen, of aan een adviseur die rechtstreeks voor een verzekeraar werkt. Voor ondernemers kan het raadzaam zijn om gebruik te maken van een tussenpersoon zoals een assurantieadviseur om tot de beste AOV-verzekering te komen. Echter, het is ook mogelijk om zonder adviseur een AOV-verzekering af te sluiten. Dit kan kosten besparen op advies.

Lees verder...

Salaris en tarief van een AOV specialist

Wat is het salaris en tarief van een AOV specialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als AOV specialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken AOV specialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als AOV specialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl