Team Mijnzzp

Wat doet een Medewerker bijzonder beheer?

Een medewerker bijzonder beheer is werkzaam binnen een functie, waarbij er sprake is van het hulp bieden aan klanten met betalingsproblemen. Een van de belangrijke taken is het vroegtijdig signaleren van het mogelijk ontstaan van betalingsproblemen. Bijvoorbeeld indien blijkt dat een klant de aflossing van een krediet niet nakomt. Of als er geen betaling meer binnenkomt om de hypotheek af te lossen. Naast het signaleren van mogelijke betalingsproblemen biedt de medewerker bijzonder beheer concreet hulp. De medewerker bijzonder beheer gaat in gesprek met de klant om te achterhalen wat de reden is van het uitblijven van betaling. Naast het vaststellen van de reden van achterstallige betaling zoekt de medewerker bijzonder beheer samen met de klant naar een oplossing. Dit met als doel om betalingsproblemen in de toekomst te voorkomen. Het is in het beroep van medewerker bijzonder beheer belangrijk om zo snel mogelijk tot de kern te komen van het financiële probleem. In de uitoefening van de werkzaamheden vindt het eerste contact met de klant doorgaans telefonisch plaats. Het is het doel van de medewerker bijzonder beheer om te voorkomen dat de betalingsproblemen tot grotere gevolgen leiden. Bijvoorbeeld tot het gevolg bij een achterstallige hypotheek dat het huis gedwongen in de verkoop moet. Daar is de hypotheekverstrekker niet bij gebaat en de eigenaar van de woning ook niet. De medewerker bijzonder beheer speelt dan ook een belangrijke rol om verstrekkende gevolgen te voorkomen. In de uitvoering van het beroep medewerker bijzonder beheer is er sprake van behartiging van de belangen van de klant en het bedrijf. Het is belangrijk om daarin een balans te vinden. Ondernemers die te maken krijgen met de afdeling bijzonder beheer krijgen vaak te maken met hogere rente en zwaardere aflossingsverplichtingen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Medewerker bijzonder beheer

Wat is het salaris en tarief van een Medewerker bijzonder beheer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Medewerker bijzonder beheer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Medewerker bijzonder beheer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Medewerker bijzonder beheer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl