Polisbeheerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Polisbeheerder?

Een polisbeheerder is verantwoordelijk voor het beheren van verzekeringsportefeuilles van klanten. Wat deze verzekeringsportefeuilles precies inhouden kan per bedrijf of organisatie verschillen. Denk bijvoorbeeld aan pensioenpolissen, verzekeringspolissen of aan levensverzekeringspolissen. Als polisbeheerder beheer je meestal niet alleen polissen, maar onderhoud je ook actief contact met klanten met betrekking tot mutaties, en voer je eventuele wijzigingen door in de polis. Een polisbeheerder is dus werkzaam binnen de verzekeringswereld, wat betrekking kan hebben op verschillende soorten bedrijven. Redelijk veel verzekeringsbedrijven maken gebruik van polisbeheerders. Een polisbeheerder zal voor zijn werkzaamheden veel met klanten te maken krijgen, omdat ze bijvoorbeeld bepaalde vragen hebben over hun polis, of omdat er mutaties zijn. Als polisbeheerder is het je verantwoordelijkheid om deze vragen te beantwoorden voor de klanten en ze administratief af te handelen. Ook het opmaken van polissen is een specifieke taak, die toebehoort tot het beroep polisbeheerder. Afhankelijk van de werkgever kan een polisbeheerder in sommige gevallen ook aangemerkt worden als accountmanager, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Daarnaast kan een polisbeheerder in veel gevallen aangemerkt worden als acceptant. Andere werkzaamheden van een polisbeheerder kunnen zijn het uitwerken van offertes en het opsturen van de offertes. Het beroep polisbeheerder is aan te merken als belangrijk beroep, omdat het de polisbeheerders zijn, die in direct contact staan met de klanten van de organisatie. Als klanten bepaalde vragen hebben krijgen deze in de meeste gevallen te maken met hun polisbeheerder. Het is denkbaar dat een polisbeheerder ook verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden, zoals algemene administratieve werkzaamheden binnen de afdeling.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Polisbeheerder

Wat is het salaris en tarief van een Polisbeheerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Polisbeheerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Polisbeheerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Polisbeheerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl