Beleggingsadviseur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Beleggingsadviseur?

Beleggingsadviseur is een algemene benaming voor vaklieden die gespecialiseerd zijn in beleggen. Beleggen kan het beste omschreven worden als het investeren in bepaalde zaken met als doel geld en/of vermogen op te bouwen. Beleggen moet heel ruim gezien worden, omdat er veel verschillende manieren van beleggen zijn. Waarin iemand precies wil beleggen is over het algemeen persoonlijk. Een beleggingsadviseur is dus een specialist op beleggingsgebied, wat weer betrekking kan hebben op verschillende vakgebieden. Over het algemeen zullen de werkzaamheden van een beleggingsadviseur bestaan uit het informeren van klanten, inclusief het monitoren van beleggingen voor de klanten. Een beleggingsadviseur geeft dus advies aan zijn of haar klanten hoe ze het beste hun geld kunnen beleggen. De advieswerkzaamheden van een beleggingsadviseur zijn erg belangrijk, omdat niet alle klanten evenveel risico willen nemen. Het geven van beleggingsadviezen is dan ook in veel gevallen maatwerk, omdat niet iedereen evenveel risico wil nemen. Ook persoonlijke omstandigheden spelen een belangrijke rol met betrekking tot het uitzoeken van een passende belegging. Denk bijvoorbeeld aan de looptijd, bepaalde garanties of risico's, die een doorslaggevende factor zijn voor de klant. Er zijn veel mensen die een klein of groot vermogen tot hun beschikking hebben en dit tegen een lage rente op de bank hebben staan. Als iemand meer rendement op zijn eigen vermogen wenst te behalen zal deze op een of andere manier moeten gaan beleggen. Een beleggingsadviseur geeft dus beleggingenadviezen aan particulieren en/of bedrijven over mogelijke passende beleggingen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Beleggingsadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Beleggingsadviseur

Welke opleiding is nodig om Beleggingsadviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Beleggingsadviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Beleggingsadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Beleggingsadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Beleggingsadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl