Actuaris

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Actuaris?

Een actuaris is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met het doorrekenen en evalueren van risico's. De specifieke werkzaamheden die een actuaris of verzekeringsdeskundige uitvoert kunnen nogal uiteenlopen en zijn mede afhankelijk van het soort bedrijf waar de werkzaamheden worden uitgevoerd. Over het algemeen bepalen actuarissen wat de kans is op bepaalde risico's zoals branden, stormen en andere schades die zich kunnen voordoen. Bovendien stellen ze de financiële consequenties vast die deze risico's met zich brengen. Het is dus de verantwoordelijkheid van een actuaris om bepaalde risico's te bepalen, zodat bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen de juiste premie kunnen bepalen voor verzekeringen. De werkzaamheden van een actuaris zijn belangrijke werkzaamheden, omdat het de actuaris is die er voor moet zorgen dat er actuarieel evenwicht tussen de inkomsten en uitgaven van een bepaalde organisatie door het op de juiste manier bepalen van de risico's. Traditioneel gezien behoort het beroep actuaris toe tot de verzekeringswereld, echter kan een actuaris vandaag de dag ook werkzaam zijn voor andere bedrijven zoals voor banken en pensioenfondsen en de overheid. Een andere benaming voor actuaris kan ook zijn verzekeringswiskundige. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een actuaris het beste omschrijven als het doorrekenen en evalueren van financieel- en economische risico's. Afhankelijk van de soort werkzaamheden moet een actuaris ook ingeschreven staan in het openbaar register certificerende actuarissen. Dit is het geval als actuarissen certificering mogen afgeven met betrekking tot pensioenfondsen en verzekeraars.

Lees verder...

Opleiding tot Actuaris

Welke opleiding is nodig om Actuaris te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Actuaris? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Actuaris

Wat is het salaris en tarief van een Actuaris? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Actuaris in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Actuaris

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Actuaris bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl