Financieel adviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Financieel adviseur?

Als financieel adviseur werk je vaak bij een financiële instelling, bank of verzekeringsmaatschappij. Hij of zij verkoopt vaak specifieke financiële bank- en verzekeringsproducten. Denk bijvoorbeeld aan mkb verzekeringen of particuliere verzekeringen, hypotheekadvies, particuliere verzekeringen, bedrijfsleningen of pensioenen. Een financieel adviseur ontwikkelt samen met de klant een financieel plan. Een financieel adviseur is vaak zelf verantwoordelijk voor het werven van nieuwe klanten. Hij of zij probeert gepaste financiële producten aan hen te verkopen. Hij of zij maakt afspraken met klanten om hun financiële situatie in kaart te brengen. Vervolgens worden de financiële risico’s vaak bepaalt en op basis hiervan maakt de financieel adviseur een financieel plan. Een financieel adviseur kan een klant helpen met zijn of haar beleggingen en verzekeringen. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met en na goedkeuring van de klant. Een financieel adviseur in dienst verkoopt enkel de financiële producten van het bedrijf waar hij of zij werkzaam is. Een financieel adviseur werkt soms zelfstandig en onafhankelijk. In dat geval kan hij of zij producten van verschillende aanbieders verkopen. Dan werkt de financieel adviseur als tussenpersoon. Vaak ontvangt de financieel adviseur een commissie over het verkochte product. Het adviseren en verkopen van de producten verloopt vaak via de telefoon. Wanneer het gaat om complexe producten, denk aan hypotheken of beleggingen, dan bespreekt de financieel adviseur dit vaak face to face met de klanten. Standaardproducten of minder complexe producten zoals bepaalde diensten of het openen van spaarrekeningen kunnen vaak gewoon via de telefoon verkocht worden. Een financieel adviseur geeft niet alleen advies. Een financieel adviseur is verantwoordelijk voor het verkopen van financiële producten. Een financieel adviseur moet commercieel ingesteld zijn. Hij of zij dient kennis te hebben van financiële producten. Ook moet hij of zij in staat zijn om deze kennis kundig en duidelijk kunnen overbrengen naar de klant. Een financieel adviseur moet communicatief vaardig zijn, omdat hij of zij veel contact heeft met de klant.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Financieel adviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Financieel adviseur

Wat is het salaris en tarief van een Financieel adviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Financieel adviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Financieel adviseur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Financieel adviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Financieel adviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl