Verzekeringsagent

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Verzekeringsagent?

Een verzekeringsagent is een gebonden tussenpersoon die meestal voor één bepaalde verzekeringsmaatschappij werkt. Een verzekeringsagent kan dus niet gezien worden als onafhankelijk assurantieadviseur, omdat deze meestal meerdere verzekeringen kan aanbieden van verschillende aanbieders. Een assurantieadviseur noemt men daarom ook wel eens verzekeringsmakelaar en geen verzekeringsagent. Een verzekeringsagent heeft kennis van specifieke producten, die doorgaans door één partij aangeboden worden. De verzekeringsagent kan dan ook niet gezien worden als een onafhankelijk adviseur. Welk soort verzekeringsproducten een verzekeringsagent precies zal aanbieden kan per verzekeringsagent verschillen, omdat dit afhankelijk is van de organisatie waarvoor de verzekeringsagent werkzaam is. Een andere benaming voor verzekeringsagent kan ook zijn gebonden tussenpersoon, omdat de verzekeringsagent voor een specifieke verzekeringsmaatschappij werkzaam is. Daarnaast is het zo dat een verzekeringsagent over het algemeen in loondienst werkzaam is voor de verzekeringsmaatschappij, of dat hij of zij als zelfstandig adviseur alleen producten mag aanbieden van de betreffende verzekeringsmaatschappij. Een verkeringsagent is dan ook een gebonden tussenpersoon, die niet gezien kan worden als onafhankelijk assurantieadviseur. De inhoudelijke werkzaamheden van een verzekeringsagent komen wel overeen met de werkzaam van een onafhankelijke assurantieadviseur. Denk hierbij aan het adviseren van mensen over verzekeringsproducten, het opvragen van informatie, het opstellen van offertes en aan het opmaken van polissen. In de meeste gevallen zal een verzekeringsagent ook gezien kunnen worden als accountmanager, die cliënten op alle mogelijke manieren zal helpen als er bepaalde vragen en/of mogelijke problemen zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verzekeringsagent

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Verzekeringsagent

Wat is het salaris en tarief van een Verzekeringsagent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verzekeringsagent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Verzekeringsagent

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verzekeringsagent bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl