Buitendienst medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Buitendienst medewerker?

Een buitendienst medewerker heeft als taak het bedrijf te vertegenwoordigen met als doel om goederen of diensten aan klanten te verkopen. Een buitendienst medewerker is dan ook vaak onderweg om bij klanten op bezoek te gaan. Daarbij is het als het om de werkzaamheden gaat belangrijke om nieuwe klanten te werven en bestaande klantrelaties te onderhouden. Het is namelijk niet alleen van belang om nieuwe klanten binnen te werven. Een deel van de tijd besteedt de buitendienst medewerker aan het onderhouden van relaties. Bijvoorbeeld door bestaande klanten te bezoeken en hen op de hoogte te houden van ontwikkelingen en nieuwe producten. Uiteraard ook weer met als doel om producten en diensten te verkopen. Een andere taak van de buitendienst medewerker is het bijhouden van verkoopgegevens en klantgegevens. Het is voor een buitendienst medewerker belangrijk om over de nodige expertise te beschikken als het gaat om het product of de dienst. Zo voorziet de buitendienst medewerker nieuwe en bestaande klanten onder meer van advies. Indien er sprake is van klachten dan handelt de buitendienst medewerker deze af of neemt deze in ieder geval in behandeling. De directe verkoop is de meest belangrijke taak van een buitendienst medewerker, waarbij er onder meer sprake is van het opstellen van overeenkomsten. Ook voorziet de buitendienst medewerker in het maken van offertes. Een van de andere werkzaamheden van een buitendienst medewerker is het doen van marktonderzoek. In het verlengde daarvan vindt er overleg plaats met collega’s om te bepalen welke producten geschikt zijn voor bepaalde klanten om aan te bieden. Er volgt daarna een bezoek aan de klant, waarbij er bijvoorbeeld sprake is van productpresentatie en demonstraties.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Buitendienst medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Buitendienst medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Buitendienst medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Buitendienst medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Buitendienst medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl