Bibliothecaris

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bibliothecaris?

Een bibliothecaris of bibliothecaresse is iemand die verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden dat met het beschikbaar stellen van informatie te maken heeft. De letterlijke vertaling voor bibliothecaris is dan ook bewaarder van boeken. Als bibliothecaris ben je over het algemeen werkzaam voor bibliotheken, maar het beroep bibliothecaris komt ook voor buiten bibliotheken zoals bij ziekenhuizen, universiteiten of bijvoorbeeld grote advocatenkantoren. Het is dus niet zo dat een bibliothecaris alleen werkzaam kan zijn voor een bibliotheek. Er zijn veel meer soort bedrijven, instellingen en organisaties denkbaar waarbij sprake kan zijn van veel informatie zoals boeken en/of digitale informatie. Als bibliothecaris werkzaam in een bibliotheek ben je naast bewaarder van de boeken ook een belangrijke adviseur voor de bezoekers van de bibliotheek en weet je dan ook bezoekers de juiste informatie te geven. Naast het adviseren zorg je er voor dat de bibliotheek up-to-date is qua boeken, tijdschriften en naslagwerk. Als bibliothecaris ben je dus een beheerder en adviseur van een bibliotheek of ander soort bedrijf. Meer modernere benamingen voor bibliothecaris kunnen ook zijn informatiedienstverlener of informatiespecialist, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden als bibliothecaris. Zoals eerder omschreven hoeft een bibliothecaris niet werkzaam te zijn voor een bibliotheek. In de meeste gevallen zal een bibliothecaris wel werkzaam zijn voor een bibliotheek. Als een bibliothecaris werkzaam is buiten een bibliotheek kunnen er ook andere benamingen van toepassing zijn. Het beroep bibliothecaris komt in de praktijk op verschillende manieren voor. Lang niet alle bibliothecarissen zijn fulltime of beroepsmatig werkzaam.

Lees verder...

Opleiding tot Bibliothecaris

Welke opleiding is nodig om Bibliothecaris te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bibliothecaris? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bibliothecaris

Wat is het salaris en tarief van een Bibliothecaris? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bibliothecaris in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bibliothecaris

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bibliothecaris bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl