Postkamer medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Postkamer medewerker?

Een postkamer medewerker werkt op de postkamer van een bedrijf of overheidsorganisatie en is verantwoordelijk voor de afhandeling van binnenkomende, interne en uitgaande post. Een postkamer medewerker is doorgaans alleen te vinden bij de grotere bedrijven of overheidsorganisaties, die te maken hebben met veel poststukken. Welke werkzaamheden een postkamer medewerker precies allemaal uitvoert kan verschillen per organisatie, maar denk bijvoorbeeld aan het maken van kopieën, het archiveren van poststukken, het verdelen van de poststukken en het beantwoorden van e-mails. Ook klein onderhoud kan tot de functie behoren, zoals het verhelpen van storingen aan kopieermachines of het inrichten van vergaderzalen. Andere werkzaamheden kunnen weer zijn het ophalen of bezorgen van poststukken bij medewerkers, echter kan dit verschillen per organisatie. Zoals eerder omschreven zijn het over het algemeen alleen de grote bedrijven, instellingen en overheden die gebruikmaken van een interne postkamer, omdat er daar sprake is van veel post. Het is denkbaar dat een postkamer medewerker ook verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden, zoals het bijvullen van printers of kopieermachines. Het beroep postkamer medewerker moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat de inhoudelijke werkzaamheden van een postkamer medewerker per werkgever kunnen verschillen. Zoals eerder aangeven betreft de functie postkamer medewerker een bijzondere functie, die alleen voorkomt binnen de grotere organisaties die te maken hebben met veel post. Voor dit soort bedrijven is het op de juiste manier afhandelen van poststukken belangrijk. Dit heeft ook betrekking op het archiveren en registeren van poststukken.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Postkamer medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Postkamer medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Postkamer medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Postkamer medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Postkamer medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl